От ВМРО подкрепят работата на разследващите по случая с акцията на Спецпрокуратурата Държавната агенция за българите в чужбина и последвалите арести на лица заради съмнения в участие в корупционни схеми.

Те настояват за всички лица, които са виновни да получат възможно най-тежките наказания.

От ВМРО подчертават, че тяхната политика винаги е била в подкрепа на това всеки етнически българин, независимо от това къде живее, да има право да получи българско гражданство.

Спецпрокуратурата влезе в Агенцията за българите в чужбина
Обновена

Спецпрокуратурата влезе в Агенцията за българите в чужбина

Следователи обискират адреси в София, Кюстендил и Плевен

"Ако някой служител си е позволил да злоупотребява със служебното си положение и да нарушава правилата за работа на Агенцията и законите на страната, той трябва да понесе последиците за това", категорични са от организацията.

По думите им председателят на ДАБЧ Петър Харалампиев не е член на нито една от партиите в коалицията, а лидер на гражданското движение "БГ патриот".

Припомняме, че Спецпрокуратурата влезе в Агенцията за българите в чужбина. Следователи обискират адреси в София, Кюстендил и Плевен в рамките на операция срещу корупция.

По неофициална информацията сред задържаните са председателят на ДАБЧ Петър Харалмпиев и още 30 души.

Шефът на Агенцията за българите в чужбина сниман с тениска с надпис "Вермахт"

Шефът на Агенцията за българите в чужбина сниман с тениска с надпис "Вермахт"

Агенцията е на подчинение на Валери Симеонов,

Припомняме, около председателя на Агенцията за българите в чужбина Петър Харалампиев се разгоря скандал, след като стана публично известна негова снимка, на която той е с тениска с надпис "Wehrmacht" - името на въоръжените сили на Нацистка Германия по времето на Адолф Хитлер. 

Тогава Халалампиев бе защитен от лидера на ВМРО Красимир Каракачанов. Държавната агенция за българите в чужбина е на пряко подчинение на Валери Симеонов, но в Министерския съвет е известно, че Петър Харалампиев е назначен и предложен от самия Красимир Каракачанов.

Каракачанов защити кадъра си Петър Харалампиев, не виждал фашистки символ на тениската му

Каракачанов защити кадъра си Петър Харалампиев, не виждал фашистки символ на тениската му

"Wehrmacht" било музикална рок група