Депутатът от ДПС Йордан Цонев заяви, че трябва да се ускори демонтажът на настоящия управленски формат, защото управляващите не изпълняват реформи. Този тип управление ще доведе до предсрочни избори.

В ефира на сутрешния блок на Нова телевизия Цонев посочи, че настоящият парламент е с изчерпан ресурс. Според него в рамките на този парламент едва ли би могло да се създаде друг тип мнозинство и друг тип управление.

ДПС продължават по пътя за демонтаж на правителството

ДПС продължават по пътя за демонтаж на правителството

ДПС искат всички патриоти да си ходят от властта

Въпреки искането за предсрочни парламентарни избори, Цонев добави, че би подкрепил законопроекта на ГЕРБ за данъчната реформа в страната.

"Това са инструменти от нашата управленска програма и ние компромис с нея няма да направим", даде да се разбере той и добави, че тя е актуализирана и разширена.

Цонев изтъкна, че няма игри с кворума, защото той е парламентарен политически инструмент, с който се цели да се постигнат определени политически цели.

За ДПС държавата е в пълен блокаж

За ДПС държавата е в пълен блокаж

За Карадайъ, управление на страната е популистко, цинично, брутално и позор

Той подкрепи искането на майките на деца с увреждания за оставката на вицепремиера и лидер на НФСБ Валери Симеонов. Според Цонев той е един арогантен и циничен вицепремиер, който е срам за България.

Цонев е на мнение, че Симеонов може да бъде отстранен по точка осма от коалиционното споразумение между управляващите и "Обединени патриоти".

"Той е достатъчно циничен, за да разбере, че трябва да си подаде оставката", стана ясно още от думите му. Той заяви, че искат оставката на всички министри, които са от "Обединени патриоти".

ДПС не забравят искането си за оставка на Валери Симеонов

ДПС не забравят искането си за оставка на Валери Симеонов

Подобни личности, субекти нямат място в управлението на страната, натърти Четин Казак

Управление от същия тип, каквото има в момента, няма да доведе страната доникъде, смята Цонев. Той добави, че който спечели предсрочните парламентарни избори, каквито ще има, трябва да уточни основните приоритети за излизането от световната икономическа криза, накъде да върви страната в следващите 10 години, демографската криза.

Цонев е на мнение, че Бюджет 2019 г. е предизборен, който не е съобразен с икономическите реалности. Бюджетът увеличава разходите и не отговаря на икономическия цикъл на страната. Той е ориентиран към целта на управляващите да спечелят следващите избори. 

Настимир Ананиев: Оставката на Менда Стоянова може да се иска заради застрахователните промени

Настимир Ананиев: Оставката на Менда Стоянова може да се иска заради застрахователните промени

Внесените от нея промени навяват на лобизъм, смята бившият депутат

Относно исканите промени в Кодекса за застраховането, внесени от председателя на бюджетната комисия Менда Стоянова, Цонев е на мнение, че има проблем в застраховането и той върви по линия на зелената карта за обезщетения и тълкувателното решение на Върховния касационен съд (ВКС).
Според Цонев основната грешка е, че законопроектът е бил внесен от Менда Стоянова, а не от Комисията по финансов надзор (КФН).

Припомняме, на 4 ноември, неделя, премиерът Бойко Борисов, който е и председател на партия ГЕРБ, разпореди на депутатите от своята партия да не гласуват внесените промени в Кодекса за застраховането, докато не бъдат подложени на широк обществен дебат. Промените бяха внесени между първо и второ четене в парламента на Кодекса за застраховане от председателя на бюджетната комисия Менда Стоянова.

Застрахователите и Менда Стоянова започвали поход срещу жертвите и пострадалите при катастрофи

Застрахователите и Менда Стоянова започвали поход срещу жертвите и пострадалите при катастрофи

Институтът по пътна безопасност настоява за широк диалог за Кодекса за застраховането