ГЕРБ има няколко варианта за кандидат-президент за настоящия вот за държавен глава. Това каза на въпрос на News.bg лидерът на ГЕЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов.

Кой ще е определящият фактор при избора на кандидат - това дали изборите за парламент и президент ще са в отделни седмици или 2 в 1. 

БСП предпочита избори 2 в 1

БСП предпочита избори 2 в 1

БСП не трябва да бъде обвинявана за гласуванетос си в зала

Борисов обаче остана безмълвен по отношение на конкретните имена, които се обсъждат. "До 14 октомври (датата, от която следва да започне предизборната кампания - бел.ред.) има много време. Първо трябва да има знак как ще бъдат проведени изборите. Докато не се знае това, няма да ви кажа кандидат", заяви той.

"Има значение дали изборите са в един ден - тогава кандидатът трябва да е строго партиен, за да влачи листата. Ако не - тогава би било правилно да се търси в тази ситуация на разделение на всички партии една обединителна, гражданска фигура, за да махнем Радев", добави Борисов.

Официално: Отиваме на трети избори, БСП върна мандата на Радев

Официално: Отиваме на трети избори, БСП върна мандата на Радев

Румен Радев не пропусна отново да поласкае всички честни социалисти

По думите му в момента единственият проблем на държавата носи името Радев. "С неговата жажда за власт и еднолична диктатура", коментира по адрес на държавния глава лидерът на ГЕРБ. Изворът на целия хаос, включително и капаните, заложени в бюджета и актуализацията му, е Румен Радев.

"Имаме един кандидат партиен, един непартиен, трима и още двама, дето чакат", пошегува се Борисов, избягвайки допълнителна конкретика по темата.

Президентът Румен Радев обсъжда с ЦИК избори 2 в 1

Президентът Румен Радев обсъжда с ЦИК избори 2 в 1

Да сме сигурни, че изборната администрация може да се справи в такава сложна ситуация

Припомняме, за дата на президентските избори бе избрана 14 ноември. Очаква се президентът Румен Радев и ЦИК да уточнят дали президентските и извънредните парламентарни избори ще бъдат провеждани 2 в 1.

Борисов обвини Радев, че прокарвал бюджет, който ще закопае държавата

Борисов обвини Радев, че прокарвал бюджет, който ще закопае държавата

Призова ИТН да излязат заедно с ГЕРБ от пленарна зала