БСП остават категорични, че е по-рационално да се проведат избори 2 в 1.

Това заяви след срещата и след връщането на мандата на президента лидерът Корнелия Нинова. Не е обсъждана обаче евентуалната дата, на която ще се проведе вотът.

БСП не трябва да бъде обвинявана за провала на гласуването на проектозакона, по силата на който следваше Бюрото за защита на свидетели да прекрати охраната на главния прокурор, заяви Нинова. Депутатите от левицата, не присъствали на заседанието по лични причини, посочи тя.

Припомняме, че това не е първият случай, в който гласовете на БСП или тяхната липса решават в неочаквана посока казуси в Народното събрание. Освен с гласуването на закона за НСО, това се случи с провала на заседанието на правната комисия, където се разглеждаше предложението за закриване на спец съда и прокуратура, както и тази сутрин при гласуването на актуализацията на ДОО.

"Ще гласуваме всяко предложение, което дава глътка въздух на възрастните хора", лаконично коментира Нинова днешното изненадващо приемане на предложението на ДПС пенсионерите да получават по 120 лева до края на ковид кризата. За него гласуваха освен от партията на Карадайъ, така и ГЕРБ и БСП.

Официално: Отиваме на трети избори, БСП върна мандата на Радев

Официално: Отиваме на трети избори, БСП върна мандата на Радев

Румен Радев не пропусна отново да поласкае всички честни социалисти