Юмрукът на Радев роди такива партии и коалиции, които не разбират материята, които се занимават с глупости, а не могат да актуализират бюджета. Бюджетът е най-важният закон, които се изпълнява от правителство с мнозинство. В момента искат да угодят на диктатора Радев, който изви ръцете на парламента, за да актуализира бюджета.

На брифинг в централата на партията си председателят на ГЕРБ Бойко Борисов излезе заедно със съпартийци, за да разкритикува случващото се в парламента.

Експремиерът изрази съгласие с мнението на председателя на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов, който заяви, че приетите добавки от 120 лева към пенсиите са популизъм и показно наддаване с привидна грижа за пенсионерите. Припомняме, че от ГЕРБ/СДС бяха внесли предложение за 100 лв., а предложението за 120 беше на ДПС.

"Това, което се прави в момента е само в угода на Румен Радев. Следващото правителство или трябва да се самоубие политически, като спре тези разходи, а Радев да обяснява колко добро е било служебното правителство, или да продължи този хаос", остро продължи Борисов.

И призова първата политическа сила "Има такъв народ" - да излязат заедно с ГЕРБ от пленарна зала, ако са искрени в позицията си, като така няма да има шанс тези предложения да бъдат приети.

"128 депутати като излязат, не могат да приемат нито една от тези глупости. Но вие казвате, че подкрепяте Радев и неговата актуализация. В същото време, когато другите партии правим предложения, излиза, че се сгодяваме. Ако сте искрен, г-н Йорданов...", каза лидерът на ГЕРБ.

Абсолютна политическа авантюра е служебен кабинет без парламентарна подкрепа да предлага актуализация на бюджет и да очаква Народното събрание да подпише "празен чек", остър на свой ред бе и Томислав Дончев. Според бившия финансов министър Кирил Ананиев пък промените в държавните разходи щели да тласнат България към сериозен бюджетен дефицит, което да застраши приемането на държавата в еврозоната.

"Ако бях премиер, щяхме да влезем в еврозоната до края на годината заедно с Хърватия", продължи още темата Борисов.

Според лидера на ГЕРБ има само два варианта за развитие на ситуацията, ако предложенията, гласувани във вчерашния ден бъдат приети - или теглене на милиарди нови заеми, или повишаване на данъците. И призова тези, които ги предлагат: "Кажете бе хора? Да не дойде януари-февруари-март и пенсията да стане 3 долара както бе по времето на Жан Виденов?".

Борисов не дърпа завесата пред кандидат-президента – имат различни номинации

Борисов не дърпа завесата пред кандидат-президента – имат различни номинации

Според формата на изборите

"В момента вървим като хазартен играч, отишъл на ротативка", горестно вметна Борисов.

Във всичките години на управлението си ГЕРБ са консултирали бюджета с всички парламентарно представени политически сили, докато никой не бил търсил бившите управляващи в настоящия случай, добави бившия министър-председател. И настоя - да бъдат събрани всички парламентарни групи на разговор по казуса.

Кирил Петков зове: Приемете нашата актуализация, за да има пари за бизнеса

Кирил Петков зове: Приемете нашата актуализация, за да има пари за бизнеса

Досега са раздадени над 685 милиона лева помощи на сектора