Тези избори не са по никакъв начин мои, след като аз не участвам в тях, заяви в предаването "Коритаров LIVE" неформалният лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

Подкрепата си за кандидат-президентската двойка Неделчо Беронов и Юлиана Николова на този етап Борисов обясни със социологическите прогнози за балотаж между кандидатите за президент Георги Първанов и Волен Сидеров.

Борисов повтори казаното в събота, че това е избор на по-малкото зло, тъй като зад Георги Първанов тихомълком застанало ДПС с кръговете от фирми около него, както и Румен Овчаров, който според Борисов стои зад проблемите в "Топлофикация - София", а евентуалното избиране на лидера на Атака за президент ще постави институцията в международна изолация.

Запитан за позицията му относно политиката на Иван Костов, лидерът на ГЕРБ уточни, че оценката му остава отрицателна, но че Неделчо Беронов и Юлиана Николова не са част от нея.

Той отново посочи, че е имало и по-добри възможности за кандидат за президент на десните.

Борисов категорично отказа да понесе отговорност, ако подкрепената от него кандидат-президентска двойка загуби на изборите, като посочи, че отговорността за този избор е на Иван Костов, Петър Стоянов и Александър Праматарски.

Борисов каза още, че с подкрепата си за Беронов и Николова ще даде възможност на представители на десните сили да подкрепят открито ГЕРБ след учредяването на партията на 3 декември.