Работните срещи, както се изрази бившият премиер, а понастоящем лидер на ГЕРБ и народен представител Бойко Борисов ще продължат до извършването на самата ротация през пролетта. В утрешния ден ще се присъединят премиерът акад. Николай Денков, вицепремиерът и външен министър Мария Габриел и ще започнат да оценяват министрите, заместник-министрите, областните управители и на 6 март да се отиде с готов кабинет при президента Румен Радев, обясни Борисов пред журналисти в Партийния дом.

Борисов уточни, че за ротационните председателства сглобката се е разбрала, че когато се договорят за всички назначения, тогава ще уведомят и медиите.

Той подчерта, че ГЕРБ няма да предложат друг премиер, различен от сегашния вицепремиер и външен министър Мария Габриел. Има много ясни правила за ротацията - двете основни фигури са Денков/Габриел, за нови вицепремиери не трябва да се говори, за резки движения също не трябва да се говори, а всичко трябва да се направи крехко и внимателно, призова Борисов.

"Преди рязко да се изказваме, трябва да изчакаме анализа на Денков/Габриел и тогава да се види от това, което има по управленската програма. Сега, ако в някое министерство както в спортното министерство - заловени с десетки хиляди. Те не се били за чистача или ако ме убедят, че в спортното министерство парите са за чистачите, окей, оставям министъра - няма спор", отново нападна ММС Борисов.

Той уточни, че ако ПП-ДБ не пожелаят да сменят финансовия министър Асен Василев, ГЕРБ ще продължат да го подкрепят. Борисов обаче не каза дали Василев ще стане вицепремиер в ротационното правителство на Мария Габриел.

От "най-доброто предстои" до "разглобяване на сглобката" - политическите заявки за 2024 г.

От "най-доброто предстои" до "разглобяване на сглобката" - политическите заявки за 2024 г.

ГЕРБ и ПП/ДБ настояха, че предстои работа