Ротацията трябва да се случи. В това бе категорична Мария Габриел, вицепремиер и министър на външните работи. Коментарът си тя направи пред български журналисти в Мароко, където е на работно посещение, предаде БТА.

Необходимо е коалиционното споразумение да се спазва, подчерта Габриел. Тя посочи, че за момента не са обсъждани министри от ДПС, но не пожела да коментира предположенията, че финансовият министър Асен Василев може да стане вицепремиер.

Вместо това Мария Габриел изтъкна добрите резултати на сегашния кабинет. Освен това Габриел доказала, че не се поддава на провокации.

Министрите на Денков се чудят колко ще е G натоварването при Габриел

Министрите на Денков се чудят колко ще е G натоварването при Габриел

В настоящото управление за ротацията още не се говори

Министрите от кабинета ще бъдат оценявани на базата на три фактора преди да се обсъжда какъв ще е съставът на правителството след ротацията. Това обясни още Мария Габриел, цитирана от БНТ.

За всеки министър ще бъдат анализирани:

  • резултатите от работата му след анализ на изпълнението на управленската програма
  • мнението на българските граждани за работата на конкретния министър
  • добрите отношения на конкретния министър с парламентарните групи в 49-ото Народно събрание

Денков няма да прави компромиси с ДПС

Денков няма да прави компромиси с ДПС

Премиерът размаха пръст и срещу президента Румен Радев

Припомняме, по-рано днес министър-председателят Николай Денков обяви, че утре започват разговорите на ниво партийните лидери от "сглобката" именно за предстоящата ротация и бъдещето на кабинета, като този път са включени и от ДПС.

Той обаче увери, че министри ще бъдат сменяни само ако двамата с Мария Габриел са съгласни, че трябва да се направи смяна.

Денков вече бил направил анализ кой министър как се е справил с ресорната си управленска програма, като в следващите дни щял да обсъди това с Мария Габриел, а след това, ако трябва и с партийните лидери.