Това е част от стенограмата на днешното правителствено заседание. В нея премиерът Борисов мотивира пред министрите си искането за вот на доверие от парламента:

„В „учебниците" на КГБ, в „учебниците" на Държавна сигурност, в учебниците за правене на компромати е казано, казвам учебниците в кавички, защото това се предава с поколенията.

Първо, когато правиш компромат трябва да удариш лицето в най-силната му част от неговата биография или кариера.

Нашето правителство стартира с най-много успехи в борбата с престъпността и корупцията. Не случайно рейтингът на полицията отиде като най-уважавана институция в страната. Самият аз като главен секретар и международните успехи и признания, които имаме в тази посока, това е най-силната ни страна от характера, или от биографията нека да го наречем.

Затова в тези „учебници"за компромати пише: „Удря се най-силната част". Пише се компроматът така, че самият четящ като го чете, той да се отврати от себе си. Така нагло и така както виждате пускат, и не на последно място с добре подбрани истини. Като подберете няколко истини взети от различен контекст се получава нещо, което действително може да отврати човек. Срещу нас са такива майстори."

„(...) това безобразие с тези подслушвания и изтичания на информация трябва да престане. Това отвращава хората. Това ни торпилира доверието и навън и вътре и трябва министерството да предложи механизъм, който да гарантира това нещо, че повече не може да се случи.

Ако трябва да спрем - да се спре, докато не се намери формула да се гарантира, че това, което се проследява или подслушва, ще отива само, както прекрасно изказване направи онзи ден пловдивския съдия Сотир Цацаров.

СРС-то е, за да документира направени престъпления. СРС-то не е от него да се изваждат компромати и години наред непрекъснато да се изваждат подбрани части от СРС-то. Защото, аз имам стотици разговори с Дянков и Танов, стотици, но те подбират тази част. Сиреч, тя е напластена от добри специалисти. Този път всичко, което ни правят, го правят професионалисти. Това не аджамийска работа, тук са подбрани най-добрите."

„(...)това (негативната кампания срещу ГЕРБ - б.р.) е изгодно за всички партии. Идват президентски избори, идват местни избори. Силен ГЕРБ на никой не му е нужен, и за Синята коалиция, и за БСП, и за ДПС и РЗС и за кои има още, може би само „Атака" в момента разбират какво би станало, ако ние не сме на власт.

Затова, аз не мога да търпя да се упражняват по името ми и по правителството, и по партията, ако щете. За мен е по-важно да знаят хората и обществото каква битка водим, какво сме направили, че това, което ни правят в момента, е абсолютно целенасочено - да ни дестабилизират и да ни извадят от равновесие. Аз съм силен, когато съм уверен. Не ми трябва власт или пост за шест, осем месеца, една година, за да се стараем да доизживеем, да доизкараме или на всяка цена да имаме пълен мандат. Какво като имат другите, които са изкарвали пълен мандат?! Някой това да го помни, нищо. В случая ДПС имат пълен мандат изкаран, БСП нямат. И ние като столетницата можем и без пълен мандат."

„Ако нямаме необходимата подкрепа, ако искат да ни направят зависими и ни се поставят условия, искам да ме извините, но за мен е по-добре да отидем веднага на избори. Три в едно, четири в едно, пет в две, каквито искат, аз няма да се дам на една шайка разбойници да направят ГЕРБ зависима партия. По-добре да я няма, отколкото да е зависима. По-добре да е малка, но да сме си ние и да сме истински и да си водим войната до край. Една година повече премиер или вие министри, това не ме интересува. Аз можеше още да съм си кмет и да им гледам сеира."