Не ни вкарвайте в драмата какво ще решават футболните хора. Ще правят ли Конгрес, няма ли да правят, това си е тяхно право. Ние няма да им се бъркаме. Това си е работа изцяло на БФС.

Това заяви премиерът Бойко Борисов в Брюксел по отношение на създалата се ситуация в Българския футболен съюз.

Той отбеляза, че многократно е поставял въпроса правителството да подкрепи развитието на детско-юношеския футбол, ако БФС изработи програма за това.

"Готови сме да разговаряме, но не с това ръководство", изтъкна министър-председателят.

Димитър Пенев: Както хората искат нови плочки, феновете искат нови в БФС

Димитър Пенев: Както хората искат нови плочки, феновете искат нови в БФС

По думите му Боби Михайлов е направил много грешки

По думите му няма как да седне да разговаря с Борисов Михайлов и да поема пасивите му.

Политиците да се отъждествяваме с победите или загубите, да поемаме позитивите или негативи, не е грешно. Защото като си дойдат златните момичета със златните медали ни е може да си излезем с Кралев във вид на гимнастички и да кажем "Каквото правителството, такава и гимнастиката", пошегува се Борисов.

Премиерът изтъкна и разговора си в Брюксел с британския му колега Борис Джонсън. "Заедно сме срещу расизма", отбеляза Борисов и подчерта прекрасните отношения, които България има с Обединеното кралство.

Радев: Каквато държавата, такъв и футболът ни

Радев: Каквато държавата, такъв и футболът ни

Президентът иска драконовски мерки за футболното хулиганство

Припомняме, че по-рано днес стана ясно, че са задържани още петима от футболните хулигани за расистките прояви на мача с Англия. 

Първоначално задържаните футболни фенове бяха шестима.

Вчера стана ясно, че единият от задържаните може да получи 5 години затвор за расистките прояви по време на мача с Англия.

Във връзка със случая президентът Румен Радев заяви, че футболът е огледало на състоянието на държавата. Той поиска драконовски мерки за футболното хулиганство.

Расистките обиди на мача с Англия били предварително организирани
Обновена

Расистките обиди на мача с Англия били предварително организирани

Оставката на Михайлов трябва да бъде приета на Конгрес, смята Касабов

На 15 октомври, премиерът Бойко Борисов поиска оставката на президента на БФС Борислав Михайлов, а два часа, след като Михайлов обяви, че подава оставка, ГДБОП влезе в базата в "Бояна". За разпит бе задържан шефът на съдийската комисия на Българския футболен съюз Йордан Сталев, както и още четирима души.