Премиерът Бойко Борисов е в Крумовград, където ще открие рудник "Ада Тепе", разработван от "Дънди Прешъс Металс". Както не веднъж в последните месеци премиерът седна зад волана на джипа, а пътуването му беше предавано на живо във фейсбук.

Преминавайки през село Карамфил на път за Крумовград Борисов се обърна към финансовия министър Владислав Горанов: "Влади, виждаш ли, това е България, не е само жълтите павета."

Преди това Борисов се срещна с ръководството на професионален футболен клуб (ПФК) "Арда" и с проектанти, изготвили проект за допълнително модернизиране на стадиона "Арена Арда" в Кърджали. Припомняме, че в началото на август месец от МС съобщиха, че е проведена среща именно по този повод в София.

Модернизирането се налага, за да може футболният клуб да провежда домакинските си мачове на собствен терен в Кърджали.

По време на разговорите бяха обсъдени възможностите за справедливо решение за финансиране на клуба, каквото получават всички останали отбори от Първа професионална лига, като целта е разходите по реновирането да бъдат оптимизирани максимално. Във профила си във файсбук Борисо написа, че очаква следващата сряда точна сметка от "Арда" Кърджали, за да "им помогнем да играят домакинските си мачове на собствения стадион".

Борисов се интересува от плановете за ремонт на стадиона в Кърджали

Борисов се интересува от плановете за ремонт на стадиона в Кърджали

Той проведе среща с президента на футболен клуб "Арда"

Министър-председателят Бойко Борисов подчертава, че правителството изпълнява последователна политика за изграждане и реновиране на спортната база в цялата страна. Той коментира, че всички останали отбори в "А" група са получили финансиране от държавата. "Помогнали сме на всички - или с тревно покритие, или с осветление. Надявам се следващата сряда да ми дадат точна сметка, за да помогнем и на "Арда" да играят домакинските си мачове тук", заяви Бойко Борисов.