"Аз няма да съм повече премиер и не ми пука какво ще кажат." Това се закани лидерът на ГЕРБ и настоящ кандидат водач на две листи Бойко Борисов пред актива на партията в Плевен. Явно изказването му трябва да се възприема преди всичко, както той се изрази, на "възмутен гражданин". Речта му бе посветена преди всичко на последните разкрития на МРРБ за липсваща 1/3 от асфалтовото покритие на Северната тангента на София - открита именно от Борисов.

Според Борисов проблемите по българските пътища се дължат на използването им и натоварването от камионите с горива и жито, което било свързано с войната в Украйна. Нямало път, който да може да издържи на нещо подобно, което било "изпуснато от служебното правителство", каза той, но и не обясни маршрута на въпросните камиони с украински товари.

Борисов посвети цялата първа част от речта си на Шишков и обвини медиите, че го отразяват и му правят реклама и не задават въпроси на министър Шишков, че е дал аванс на същите фирми на Велико Желев - Как не ви е срам, бе", попита Борисов медиите.

Ако магистрала "Хемус" беше лесна за правена, Тодор Живков щеше да я направи не само до Правец, заяви Борисов и обясни инхаус процедурите с желанието да дадат работа на българите и да направят бързо пътищата и магистралите, за да помогнат на Северна България. Той обясни, че целта на ГЕРБ била да навакса 1300-годишното закъснение с пътищата в Северна България, защото римските пътища са минавали по същите места, а оттогава нямало.

Борисов призова президента Румен Радев да покаже бюджета, "защото той е катастрофа" и цитира Евростат за инфлацията за миналата година.

Борисов посочи и че ГЕРБ са питали посолството на САЩ дали не се бърка в вътрешните работи на България със санкционния списък Магнитски.

Бойко Борисов оглавява листата на ГЕРБ за 25 МИР в София

Бойко Борисов оглавява листата на ГЕРБ за 25 МИР в София

Партийният лидер е водач и в листата в Пловдив-град