Европейският съюз е с водещо значение за поддържането на мира и стабилността в региона в контекста на мигрантската криза. Това заяви премиерът Бойко Борисов на срещата си с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел, преди той да замине от София за Анкара.

Българският министър-председател посочи, че по тази причина се продължава задълбочаването на диалога и общите европейски действия и настоя да се намерят трайни решения.

Европа се нуждае от обща емигрантска политика, от спешни решения, които съм убеден, че могат да бъдат постигнати само в диалог с всички засегнати страни, включително и Турция, заяви Борисов.

Рашидов вижда Борисов като единствения адекватен политик в мигрантската криза

Рашидов вижда Борисов като единствения адекватен политик в мигрантската криза

Премиерът си изиграл картите правилно на срещата с Ердоган

Той подчерта, че е изключително важно управлението на миграцията да се извършва по всеобхватен и координиран начин в съответствие с принципите на солидарността и споделената отговорност.

Това остава приоритет за България, която продължава да осигурява високо ниво на сигурност на външната граница на ЕС, изтъкна той.

Припомняме, по-рано днес Вежди Рашидов заяви, че Борисов е единственият адекватен политик в мигрантската криза.

след срещата с българския премиер, турският президент Реджеп Таийп Ердоган заяви, че България трябва да е пример за ЕС.

В събота Борисов успокои, че по нашата граница е спокойно. А военният министър Красимир Каракачанов с хеликоптер прелетя над границата, за да се увери за обстановката.

На място беше и вътрешният министър Младен Маринов. Малко преди това бе обявено, че жандармерията е мобилизирана да опази границата ни от мигрантска вълна.

Ердоган след срещата с Борисов: България трябва да е пример за ЕС

Ердоган след срещата с Борисов: България трябва да е пример за ЕС

Борисов благодари, че Турция спазва ангажимента си за българската граница…