На нашите граници има нулева миграция. Това заяви премиерът Бойко Борисов на среща с ръководството на "Локомотив" - Пловдив и на "Ботев" - Пловдив.

Той посочи, че хеликоптер ще прелети над гръцката граница и увери българските граждани, че трябва да са спокойни, защото моряците и граничарите са на поста си.

Няма нормален човек, който да разреши с автомати да се тръгне срещу майки с деца, коментира той мигрантския натиск по границата с Турция.

Той посочи, че в НАТО е било решено да се подкрепи Турция, като България е била една от действащите и настоятелни страни.

Засега няма нужда от армията по границата с Турция заради мигрантите

Засега няма нужда от армията по границата с Турция заради мигрантите

На ГККП "Капитан Андреево" пътникопотокът е малко по-затруднен

Евтиният популизъм е лесна работа, отговорният човек мисли какво ще се случи, след като изговори приказките, подчерта премиерът.

Той съобщи, че подготвя голяма среща по въпроса у нас. В понеделник ще се срещне с турския президент Реджеп Ердоган, за да договори неговите условия. Когато ти загиват войници, не може да не ти е мъчно, затова изказах съболезнования на Ердоган, обясни Борисов. Той бе категоричен, че трябва да се направи всичко възможно до края на седмицата да се помогне на Турция, за да може тя да се грижи за бежанците.

Борисов звънна на шефовете на ЕК и ЕС заради мигрантската криза в Турция
Обновена

Борисов звънна на шефовете на ЕК и ЕС заради мигрантската криза в Турция

Той призова ЕС за повече диалог с южната ни съседка

Борисов заяви, че в този случай той не е посредник, а заинтересована страна, защото българите очаквали да бъдат защитени. Защото при тези условия - с коронавируса и тази бежанска вълна, напълно е възможно да изпаднем в криза, изрази опасенията си премиерът. Затова бил толкова активен.

"С Мицотакис бяхме на съвместно заседание. Ердоган го обяви вчера, говорил е с четирима души - Тръмп, Меркел, Макрон и Бойко Борисов. Не е скромно, но трябва да ви се каже", изтъкна Борисов.

В Пловдив премиерът разкри, че за двата футболни отбора - "Ботев" и "Локомотив", се отпускат съответно по 12 и по 25 млн. лева за строеж и ремонт на стадионите. Правителството дава и по 1,1 млн. лв. за 50 физкултурни салона в спортни училища у нас.

Армията в готовност, спрени са две групи мигранти на границата

Армията в готовност, спрени са две групи мигранти на границата

Това съобщи министърът на отбраната Красимир Каракачанов