Светът е страшно несигурен.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който присъства на Международната конференция по сигурността в Мюнхен.

"Светът е страшно несигурен. Виждате надпревара в ядреното оръжие, надпревара в ракетните системи, надпревара във въоръжението, счупени дипломатически отношения...", каза премиерът пред журналисти.

Борисов постави пред Барние въпроса за социалните и здравните пенсии след Брекзит

Борисов постави пред Барние въпроса за социалните и здравните пенсии след Брекзит

България била в напреднала подготовка по всички Брекзит сценарии

Борисов е разтревожен и от случващото се в Черно море.

"Усещам, че регионът ни в следствие на конфликтите Русия - Украйна никак няма да бъде спокоен", прогнозира той и апелира всички български политици по всички линии да се мобилизират, така че да се брани мирът.

На въпрос относно процедурата за купуването на изтребители Ф-16 Борисов посочи, че ще настоява за завод за ремонт на самолетите в България. Така страната ни щяла да се развива колкото се може повече в тази промишленост.

"България стои много добре и виждате, че всички ни хвалят. Ако се стегнем и във вътрешен план - малко по-скромно, защото никой не е забравил само преди колко години беше кабинетът на БСП с премиера Орешарски и какво се случи с банкова система и всичко", коментира още премиерът.

Относно промените в Изборния кодекс и критиките към приетите промени, Борисов изтъкна, президентът Румен Радев е спечелил избори при същия Избирателен кодекс и то при управлението на ГЕРБ.

"Значи - ако можеш да печелиш, си спечелваш. Както и аз при тяхното управление", натърти Борисов.

Борисов обсъжда в Мюнхен новата ера между световните сили

Борисов обсъжда в Мюнхен новата ера между световните сили

Среща се с Барние, Каренбауер и Американския еврейски комитет