Трябва да се работи за увеличаването на доходите на хората. Това подчерта министър-председателят Бойко Борисов, който се срещна с президента на Регионалния синдикален съвет "Солидарност" в Сърбия Любослав Орбович и с президентите на двата национално представителни синдиката КНСБ и КТ "Подкрепа" - Пламен Димитров и Димитър Манолов. На срещата присъстваше и министъра на труда и социалната политика Бисер Петков.

По думите на премиера правителството вече работи и със синдикатите, и с работодателите за увеличаването на доходите на българите. "Крайната цел е по-добро възнаграждение, повече пари да остават при работещите", каза още Борисов.

Борисов предал превозвачите, скочи БСП

Борисов предал превозвачите, скочи БСП

Георги Свиленски извади документи за позицията на правителство ни, че подкрепяме мобилния пакет

Стана ясно, че в хода на срещата са обсъждани теми с фокус върху социалния аспект при интеграцията на страните от Западните Балкани. В този контекст социалният министър Бисер Петков подчерта важността на сътрудничеството между страните на региона.

По думите на Петков в разговора са обсъдени теми, свързани и с цялостната интеграция на региона чрез развитие на свързаността между държавите - инфраструктурна, транспортна, дигитална, както и човешка свързаност, която, според Петков, би се изразила в продължаващо и засилващо се сътрудничество, както между синдикалните и работодателските организации на страните в региона, така и между държавните институции.

Социалният министър подчерта и че срещата се провежда като част от събитията около срещата на върха в София във формат ЕС - Западни Балкани.

Вебер: Западните Балкани трябва сами да искат развитие

Вебер: Западните Балкани трябва сами да искат развитие

Необходимо е в Западните Балкани да се решат всички въпроси за границите

От своя страна президентът на Регионалния синдикален съвет "Солидарност" в Сърбия Любослав Орбович заяви, че високо оценява подкрепата на България за евробъдещето на западната ни съседка.

"Чудесно е, че имаме много добра комуникация с България, оценяваме високо подкрепата ви за нашия път към ЕС. Разбираме, че инвестициите ще нарастват, че инфраструктурата ще бъде обновена и ще свърже всички държави, че ще се подобрят социалните контакти, че ще имаме едно ново бъдеще и аз вярвам, че в бъдеще всички страни ще станем част от ЕС", каза още Орбович, цитиран от "Фокус".

ЕК оценява усилията на България за свързаността на Западните Балкани

ЕК оценява усилията на България за свързаността на Западните Балкани

Дигиталната и транспортна свързаност на Балканите са важни за ЕС