Премиерът Бойко Борисов и членовете на българската делегация посетиха Глобалния център за борба с екстремистката идеология в Рияд и се запознаха с работата му.

Обсъдени бяха възможностите за сътрудничество между правоохранителните органи на България и Кралство Саудитска Арабия.

Саудитска Арабия е една от страните, които успешно участват в борбата срещу тероризма - и срещу Ислямска държава, и срещу "Ал Кайда" преди това. Това обяви пред журналисти министърът на отбраната Красимир Каракачанов, който е част от официалната българска делегация в Рияд.

Имат не малко опит, добри специалисти, изградена система, която работи, каза Каракачанов за силите на Саудитска Арабия.

"С министъра на вътрешните работи (Абдул Азиз бин Сауд Бин Найеф бин Абдул Азиз Ал Сауд - б.р.) разговаряхме за подписване на едно споразумение за обмен на информация, включително може да изпратим представители на нашите антитерористични структури за подобряване на комуникацията, които да получат определено впечатление от техния антитерористичен център на място и по този начин да бъдем много по-ефективни - и ние, и те в общата борба срещу тероризма", обясни Каракачанов.

Захариева покани бизнес делегация от Саудитска Арабия у нас

Захариева покани бизнес делегация от Саудитска Арабия у нас

Всеки четвърти компонент на вашия автомобил е произведен в България, изтъква Захариева пред Ал-Джубейр

Правителствената делегация посети Фонда за публични инвестиции на Кралство Саудитска Арабия. Фондът инвестира в конкретни проекти чрез собствен капитал, заеми или гаранции и разпределение на публични средства, а от 2014 г. финансира и дружества извън Кралството.

Договорено бе да бъдат проучени възможностите, които предоставя Фондът, за финансиране на проекти в чужбина. С това посещението на правителствената делегация в Кралство Саудитска Арабия приключи.

Борисов с интерес към енергийните потоци от Централна Азия и Близкия изток

Борисов с интерес към енергийните потоци от Централна Азия и Близкия изток

Саудитска Арабия е заинтересована от засилване на търговския обмен с България