България и в момента изнася оръжия за Украйна. Това заяли лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в град Шипка, където посети храма и се среща със симпатизанти на партията.

Той не представи доказателства на думите си по повод искането от украинския външен министър Дмитро Кулеба по време на неговата продължителна визита в София.

Веднага след думите на Борисов вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова обвини бившия премиер в лъжа.

Нинова към Борисов: Лъжеш, не изнасяме оръжия за Украйна

Нинова към Борисов: Лъжеш, не изнасяме оръжия за Украйна

Защо не говорите за инфлация, данъци, доходи, пита тя

Борисов коментира предстоящата визита на българска делегация в Украйна. "Той и президентът Зеленски много ясно каза - да отиват само тези, които имат какво да му помогнат, а не за сълзливи селфита. Ние и сега даваме много оръжие. Българската оръжейна промишленост и в тоя регион произвежда боеприпаси и ние им ги даваме. Но, както във всичко, задкулисно, тайно, в разрез на всичко, което обещаваха "Промяната", каза Борисов.

Без да отчита, че сега депутатите са във ваканция Борисов каза, че решението на исканата военна помощ към Украйна може да бъде прието днес. 

Русия предупреди официално САЩ срещу износа на оръжие за Украйна

Русия предупреди официално САЩ срещу износа на оръжие за Украйна

Това заяви руският посланик във Вашингтон

"В българския парламент може днес това да мине, защото имат 60 депутата от нас, 30 от ДПС - говоря приблизително, от "Има такъв народ", от "Да, България", каза Борисов.

По думите му България изнася оръжие в пъти повече от февруари. "Оръжейните ни заводи работят на макс. И точно продукцията, която се използва в Украйна. Това не е някаква тайна, нали вашите разследващи колеги извадиха самолетите, товарителниците, това е едно лицемерие", каза Борисов, но не каза конкретни данни.