Премиерът Бойко Борисов стресиран ходел на Европейски съвет заради тежката военна техника, която пази евролидерите. Това стана ясно от думите му по време на блиц контрола.

Независимият депутат Велизар Енчев се притесни от антитерористичното законодателство. Според него се давали твърде много правомощия на армията. "Това е полицейщина", опасява се Енчев.

Бойко Борисов веднага го поправи. Точният термин бил военщина. Премиерът защити проекта на закона и даде за пример мерките, които са взети във Франция и Белгия след атентатите.

Предлагат се драстични мерки без ясни цели в антитерористичния закон, твърди юрист

Предлагат се драстични мерки без ясни цели в антитерористичния закон, твърди юрист

Може да се очакват ответни дела в Страсбург

Министър-председателят е категоричен, че трябвало да сме готови за реакция при извънредна ситуация. Той е спокоен, че армията нямало да злоупотребява с дадената й власт.

А за мерките за сигурност премиерът посочи как на всяко заседание на Европейския съвет лидерите са пазени от тежка бронирана техника и картечници, въпреки че не е военно време.

Стресирам се, изтъкна премиерът. Въпреки личния дискомфорт обаче той е „за” засилените мерки за сигурност.

Явно днешният блиц контрол, както и гонитбата с журналисти из кулоарите на парламента доста са изтощили премиера, тъй като на излизане от НС, срещайки група деца, той им сподели – „Едвам оцелях”.