България до този момент е на първа скорост, а стабилността на държавата ни е важна за континента. Такова мнение изрази бившият премиер Бойко Борисов в интервю за БиТиВи.

По актуалната тема за бъдещето на Европейския съюз, Борисов заяви категорично че е против такъв сценарий на ЕК за общността. Имало е натиск от страна на Европа да увеличим данъците, посочи експремиерът.

От коментара на Борисов стана ясно, че той не предвижда пълен мандат за следващия парламент. Той трябва да разгледа референдума, а това поставя въпроса колко ще управлява следващото Народно събрание. По мнението на Борисов депутатите трябва да се съобразят с волята на хората, участвали в допитването.

Лидерът на ГЕРБ отново коментира и проваления дебат с основния си опонент - Корнелия Нинова - с думите, че не обича да му поставят условия "или - или". "Може би затова не съм и женен", обясни експремиерът.

Цените на санирането са ниски, категоричен бе Борисов. Такова е становището и на строителната камара.

Той критикува "поголовната сеч" на кадри от страна на служебното правителство. Според него Илко Семерджиев се е "разпищолил така, сякаш 10 години ще е министър, но и това ще мине."

Бойко Борисов и до този момент е уверен, че Румяна Бъчварова не е била грешка на поста вътрешен министър, тъй като успокоила системата. Лидерът на ГЕРБ категорично отрече Бъчварова да е лансирана за бъдещия ни еврокомисар.

Борисов заяви и че не е оказвал какъвто и да било натиск върху бившия главен секретар Георги Костов.

А какво казва на внучета, когато се обръща към него с думата "дядо"- "Не е лошо да си дедо, по-лошо е да спиш с баби."