Министър-председателят Бойко Борисов пристигна в столицата на Азербайджан Баку, където ще участва в Седмия глобален бакински форум.

При посещението си Борисов ще се срещне с президента на Азербайджан Илхам Алиев, а основната тема на разговори ще бъде в сферата на енергетиката.

Борисов говори за партньорството в НАТО с началника на генщаба на Азербайджан

Борисов говори за партньорството в НАТО с началника на генщаба на Азербайджан

Обсъдили възможно задълбочаване на военното сътрудничество

Очаква се премиерът да постави пред президента на Азербайджан възможността страната да участва в газовия хъб "Балкан".

Отчитайки стратегическото енергийно партньорство между двете държави, българската страна визира Азербайджан като един от източниците на газ за хъба "Балкан" и предлага по-тясно сътрудничество по реализацията на този проект, пишат от правителствената пресслужба.

Очаква се Борисов да също така отново да постави въпроса за участието на Азербайджан в газификацията на България за битови цели, след като въпросът вече беше дискутиран в рамките на предишното посещение на премиера в страната през януари 2018 година.

България разглежда Азербайджан като основен източник за диверсификация на доставките на природен газ с цел повишаване на енергийната сигурност на страната ни и в региона на Югоизточна и Централна Европа, допълват от МС.

Азербайджан готов да газифицира за собствена сметка България

Азербайджан готов да газифицира за собствена сметка България

Това обяви президентът Илхам Алиев пред Борисов