Премиерът Бойко Борисов забрани на Кирилов да пише във социалните мрежи и по-точно във "Фейсбук". Това стана в редовния му коментар пред медиите преди началото на Министерски съвет. 

Повод за забраната стана постът на правосъдния министър във социалната мрежа в коментар на акцията на Христо Иванов с лодка да стигне до плажа в парк "Росенец". News.bg публикува без редакторска намеса коментара му, тъй като художествената му форма не подлежи промяна.

Като аргумент за забраната премиерът заяви, че дълги години са работили с Христо Иванов и пази уважение към него, а и такива коментари само възпламенявали протестиращите. Също така и намекна за "съответно поведение" на своя министър спрямо поста, който се заема, макар и Борисов да не изказа пряка критика спрямо Данаил Кирилов.

"Не само че не е смешно, не само, че ги възпалявате, но и с хората на Христо Иванов сме работили години наред...", недоизказа критиката си Борисов.

Христо Иванов пита община Бургас защо ограничават достъпа им до Росенец

Христо Иванов пита община Бургас защо ограничават достъпа им до Росенец

Призова гражданите да не се подават на провокации

Премиерът посочи, че ако утре има предсрочни избори хората ще питат Христо Иванов с кого ще управляват и те трябва да отговор на този въпрос. Нашите партньори са Обединени патриоти, подчерта Борисов.

Премиерът Бойко Борисов не се познава и не се е виждал с никого от магистратите от Висшия съдебен съвет. Изявлението си в тази посока премиерът направи по повод протестите и искането на оставката на главния прокурор Иван Гешев.

На заседанието на Министерски съвет той посочи, че в съдебната власт от тези парламентарни квоти във ВСС никога не се е виждал и не се познава с никого. Да оставим съдебната власт, съдии и прокурори да работят така, както сметнат за правилно.

Гешев призова ВСС за междуинституционален диалог

Гешев призова ВСС за междуинституционален диалог

Прокурорската колегия на ВСС прие декларация в своя подкрепа