Важно е да има редовно правителство, за да има и бюджет. Около 10 юни има риск държавата да спре да плаща, ако няма бюджет. За да не се стигне до там трябва да проявим разум, съгласие и търпимост. Колкото и да ни атакуват, единственото стабилно правителство е това между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, защото по същество имаме еднакви виждания. Това заяви на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той посочи, че очаква повече разум от политическите партии в близките дни, иначе отиваме на избори без бюджет. Без нас правителство не може да има. Диалогични сме, готови сме на компромиси, допълни той.

България не може да остава повече без правителство, категоричен бе Борисов. По думите може да се състави редовен кабинет с партии, подкрепящи идеологията на ГЕРБ - подкрепа на Украйна намаляване на инфлацията, създаване на условия за бизнес.

След 2-годишно управление без ГЕРБ, Международният валутен фонд намали прогнозата си за растеж на БВП на България, изтъкна бившият премиер. Той обясни прогнозите за икономически растеж, които падат на ниво от около 0% с политическата несигурност. Считам, че заклинанията, че не може да се направи правителство допълнително влошават кризата, допълни Борисов.

Ако няма редовен кабинет, не може да има и бюджет, посочи той. Първо на парламента ще бъдат предложени данъчни закони, с които да се намали дефицита. Ние казахме, че такова нещо не можем да подкрепим. Внесеният от МФ бюджет ще бъде с 6-7 процента дефицит. Той няма да се приеме от партиите, които се готвят за избори след 2-3 месеца.

Росен Желязков ще бъде предложението на партията за председател на 49-ото НС, стана ясно още на брифинга.

Борисов с протегната ръка: Без редовен кабинет няма да гласуваме бюджета

Борисов с протегната ръка: Без редовен кабинет няма да гласуваме бюджета

ГЕРБ ще разговарят с "Възраждане" много сериозно