Още като премиер осигурихме над 1,2 млрд. щатски долара да им купим най-добрите самолети F-16. Купихме им най-добрите хеликоптери - "Кугар", "Пантер" и "Спартан", модернизацията на "Граф Игнатиево" и летище "Безмер". Това коментира лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов на брифинг в Сливен по повод инциндета с разбилия се военен самолет, предаде Нова телевизия.

Когато в една държава парата отива в свирката, става това, което се е случило днес. Това е най-мекият ми коментар, каза още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ критикува и ПП-ДБ. По думите му те са приели всички предложения от коалицията като роботи.

Според Бойко Борисов промените в Конституцията са създали хаос, но само той е поел отговорността за това, а авторите й са се скрили.

"Да се приемат закони за няколко дни, които след това ще имат дълги последствия и не знаем какъв ще е изходът - това приключи. И то неслучайно", категоричен е Борисов.

Той обвини ПП-ДБ, че са станали като Корнелия Нинова - да се разберем по женски, по мъжки, по джендърски, Борисов го страх, те са страшно смели, ние сме се уплашили, коментира бившият премиер. "Това много години го слушаме. Изводът за тези четири години - пълен разпад, пълен хаос", според лидера на ГЕРБ.

Асен Василев: Споразумението с ГЕРБ не си струва и хартията, на която е подписано

Асен Василев: Споразумението с ГЕРБ не си струва и хартията, на която е подписано

Крайно време е Бойко Борисов да престане да се крие в храстите