От днес Бойко Рановски поема ръководството на "Автомобилна администрация".

Рокадата става по предложението на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и е одобрена от министър-председателя Бойко Борисов.

Бойко Рановски е назначен за изпълнителен директор на ИА "Автомобилна администрация", съобщават от Министерски съвет.

До сега длъжността се заемаше от Красимир Сребров, който почина след дълго боледуване.

Красимир Сребров почина в началото на август месец, след като в продължение на месеци беше в болничен. Като представител на "Автомобилна администрация" се изявяваше заместника на Сребров - Дамян Войновски, който посещаваше временната комисия в Народното събрание, създадена по искане председателя на НС Цвета Караянчева и вътрешния министър Валентин Радев вследствие на неотстъпчивостта на Николай Колев - Босия, който протестира с гладна стачка срещу фалшивите шофьорски книжки.

Босия се среща с Караянчева, за да търси оставката на кабинета

Босия се среща с Караянчева, за да търси оставката на кабинета

Президентът Радев да свика кръгла маса без политици, а от граждани

Комисар Бойко Рановски е завършил ВВИСУ "Любен Каравелов" в София. От 1996 г. до 1999 г. е офицер в Българската армия. От август 1999 г. започва работа в Министерството на вътрешните работи, като районен инспектор в 3-то Районно управление към СДВР. От 2003 г. е назначен в сектор "Териториално обслужване" в отдел "Охранителна полиция" - СДВР. От 1 март 2005 г. е служител в Пътна полиция. От март 2015 г. е началник на отдел "Пътна полиция" при ГД "Национална полиция" - МВР.