Николай Колев - Босия дойде на заседанието на Временната комисия за разглеждане на постъпили сигнали от граждани за обучението и изпитите на кандидатите за придобиване на правоспособност за управление на моторно превозно средство.

Манолова подема кампанията на Босия

Манолова подема кампанията на Босия

Ренета Инджова иска да предупредим света за фалшивите шофьорски книжки

На въпрос какво очаква от днешното заседание, Босия заяви: Очаквам отново да шикалкавят, да разводняват нещата. Ако го направят - аз ще напусна заседанието, тъй като нямам никакво намерение да участвам в читалищни, селски сценарии. Аз искам решаване по същество, а те се опитват да ни вкарат в една казуистика, от която всички губим, защото по този начин избиват българите по пътищата.

Временната комисия продължава да нищи сигналите на Босия

Временната комисия продължава да нищи сигналите на Босия

Съмишленици на Босия предупреждават, е времето изтича

Тези хора нямат грам съвест да разберат, не си дават никаква сметка. Вие знаете - вчера имаше шест жертви.

Никога не съм карал в нетрезво състояние. Имам нарушение за неправилно паркиране и за превишена скорост, заяви Колев.

Босия: Не сме стадо, че да се нуждаем от овен

Босия: Не сме стадо, че да се нуждаем от овен

Босия призна, че състоянието му се влошава

На въпрос дали очаква резултат от работата на комисията, Босият заяви: "да се очаква от мухата и то от конската муха да събира мед, е най-глупавото нещо".

По думите му, депутатите трябва да се разпуснат, защото се отказват от задълженията си за контрол върху изпълнителната власт.

По-късно Николай Колев - Босия напусна заседанието на Временната комисия за разглеждане на постъпили сигнали от граждани за обучението и изпитите на кандидатите за придобиване на правоспособност за управление на моторни превозни средства. Това стана след като председателят на комисията Станислав Иванов от ГЕРБ даде думата на директора на ИА "Автомобилна администрация" Дамян Войновски.

Босия бе категоричен, че няма да слуша докладите на Войновски, тъй като с въпросните данни само се е вдигала "мизата" на корупцията.

Николай Колев посочи в началото на заседанието, че така наречените "бели стаи" (където се провеждат изпитите по теория - б.р.) са лесно пробиваеми.

"Бялата стая се срути и тя не представлява никаква бариера за издаване на шофьорски книжки на неграмотни", посочи Колев.

"Никакви отговори няма да давам на г-н Войновски, той лъга седмици по студията, че са непробиваеми, заедно с г-н Попов", каза Николай Колев. Той визира медийните изяви на директора на Автомобилна администрация и на заместник-министъра на транспорта Ангел Попов.

"Няма да изслушвам дискредитирани хора, които са замесени в избиването на български граждани", заяви Колев.

Припомняме, Николай Колев-Босия започна протеста си на 13 юни с искане на оставката на транспортния министър Ивайло Московски заради корупция в издаването на шофьорски книжки и паралелно с това - разпускане на парламента.

Колев е вече с инвалиден стол, тъй като изтощението не му позволява да ходи.

На 5 юли президентът Румен Радев се обърна към Босия с призив да прекрати гладната си стачка. "Корупцията никога няма да бъде преборена с пасивност и примирение, тя изисква гражданска мобилизация и почтеност, за която Вие давате пример. Съзнавайки това, Ви моля да прекратите Вашата гладна стачка, която успя да привлече вниманието на обществото към проблема. Сега на ход са институциите. България има нужда от Вас", написа президентът в социалната мрежа Facebook. Това обаче не възпря Босия да продължи гладната си стачка.

Един от автомобилните инструктори - Митко Трайков, от години сигнализира институциите за неправомерното издаване на шофьорски книжки и корупцията в системата.

Радев проверява за полицейско насилие над съмишленик на Босия

Радев проверява за полицейско насилие над съмишленик на Босия

МВР-шефът призова Босия да прекрати гладната си стачка

"Целта е да призовем нашите съграждани да подкрепим този достоен българин и наш съгражданин, който рискува живота си, за да излезе една строго пазена тайна наяве - корупцията в Автомобилна администрация, която достигна невиждани размери", заяви Трайков.

От години се борим, но продажбата на книжки е добре печеливш бизнес и затова всичко остава в тайна, каза Трайков.

На 19 юли Босия поиска отново оставката на транспортния министър Ивайло Московски.