Някой иска да управлява държавата, изкривявайки волята на хората. Това са позорни явления в политическия ни живот. Това заяви служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков в отговор на въпрос дали има сигнали за други организации за купуване на гласове, освен оповестените от Смолян.

Огромно е желанието от някои да се влезят във властта, но с цената на престъпления. Ние ще противодействаме на това. Затова е служебното правителство и МВР като основен носител ще си упражнява правомощията по закон, даде да се разбере министърът.

"Ние сме в началото на кампанията и вероятно тези процеси ще се задълбочат - старанието, усилията и стремежа на някои да стимулират граждани, да гласуват в несъответствие с волята им, а на основата на нещо друго, което деформира изборите и създава опасност резултатите от тях да дадат възможност в законодателния орган да попаднат избраници, които не са получили достатъчния вот на българските избиратели", категоричен бе Рашков.

МВР идентифицирало лица, които създават организация за купуване на гласове

МВР идентифицирало лица, които създават организация за купуване на гласове

Бойко Рашков очаква да има доста работа

Главсекът на МВР дал достатъчно информация по въпроса за купуване на гласове и Бойко Рашков нямало с какво толкова да го допълни. Има проверки, които се извършват и сигнали, но струва ми се, че се опитват определени политически сили за пореден път да провеждат "изборна кампания" с натиск върху избиратели, каза още той.

Във връзка с мотивите за полицейските рокади в Пловдив, на Рашков не му е известно да са се появили различни интерпретации от това, което се случва. Както е известно няколко ръководители на служби след встъпването на служебното правителство в длъжност излезли в дългосрочен неплатен отпуск - така и в пловдивската регионална дирекция на вътрешните работи директорът й (Йордан Рогачев - б.р.) - излязъл в отпуск по болест, а после излязъл в отпуск по майчинство до есента. По отношение на него е започнало дисциплинарно производство, но как ще приключи може да каже единствено разследващият екип.

Временно на негово място е назначен друг директор.

"Дирекцията в Пловдив работи нормално и без да бъде ръководена от излезлия в майчинство Рогачев. Задържани са няколко служители от Трето районно управление, които са обвинени за извършени престъпления, които уронват авторитета на полицията. "Каква друга интерпретация има за това, което са направили, не мога да разбера", ядоса се Рашков.

Според него е много странно как Рогачев не знаел какво се е правило в едно от подопечното му управления. Имаме и други тревожни факти, които постепенно стават известни, но е твърде рано да се коментират. "Както казваше Симеон Сакскобургготски: като му дойде времето", изтъкна Бойко Рашков.

Шефът на полицията в Пловдив отстранен заради ползване на служебна кола в отпуск

Шефът на полицията в Пловдив отстранен заради ползване на служебна кола в отпуск

Отпускът по бащинство разрешен от главния секретар на МВР