Явор Божанков е бил достатъчно популярен и преди да бъда избран за народен представител и не е избран заради популярността на баща си, коментира пред БТВ младият народният представител от БСП.

Божанков не е съгласен с думите на Цветанов, че е избран преференциално за депутат по начин, който не е демократичен.

Цветанов говорил така за него поради две причини. Първата е лична, защото личен приятел на Цветанов отишъл при Божанков и го убеждавал да напусна БСП и да отида в ГЕРБ, но Божанков отказал.

Втората причина е свързана с работата на Божанков, защото се определя като едно от лицата, които повеждат битката за преференциите. Бил е основен критик по време на вотовете за недоверие и не на последно място е известен във Великотърновско като най-голям критик на местната власт към ГЕРБ, обяснява Божанков.

"Никога не съм бил свързан с Радан Кънев. Заявявам го и съм готов да се срещна Цветанов в съда. Радан Кънев не ме е обявявал за нищо, приятели сме, но никога не ме е обявявал за нищо", добави депутатът на левицата.

БСП и ГЕРБ се карат кой е шайка и кой комсомолец

БСП и ГЕРБ се карат кой е шайка и кой комсомолец

Страстите около Изборния кодекс се разгорещиха

Божанков коментира жители на Горна Оряховица, някои от които разказват, че не го познават, а познават само баща му, който има бизнес с вторични суровини.

Тези изявления са на хората от квартал "Калтинец", където живее предимно ромско население. В този район Божанков нямал гласове, има само 28 гласа. 90% от неговите гласове са от другите секции в Горна Оряховица, обяснява депутатът.

Баща му знаел, че ще се случи точно това, а Цветанов прави внушения.

Причината да бъде избран, е че в Горна Оряховица БСП бие ГЕРБ с над 16% - 7400 гласове, а той е единственият кандидат на БСП, коментира депутатът Явор Божанков.

Промените могат да делегитимират изборния процес

Промените могат да делегитимират изборния процес

В 00.00 ч. през нощта няколко души в правна комисия, полузаспали гласуват по свое усмотрение най-важните за демократичния процес текстове