"Обществото ни наближава една граница, от която няма връщане назад - границата на нетърпимост", коментира пред НоваТВ депутатът от БСП Явор Божанков, след като бе заплашван с пистолет, докато шофира по магистрала. Той счита, че това е грубо погазване на обществения ред и законите на държавата.

Той обясни, че  вотът на недоверие се иска и заради тези зачестили случаи на насилие и несигурност.

Цветанов нетърпелив да чуе мотивите на БСП за вота на недоверие

Цветанов нетърпелив да чуе мотивите на БСП за вота на недоверие

БСП откриха и закриха председателството с вота на недоверие

Според Божанков, причините да се стигне до тази граница на нетърпимост в обществото се крият в правораздавателната система, в съдебната система, в полицията.

"Трябва да се търсят причините за разпада на институциите, които водят до чувството за несправедливост и до това, че накрая хората ще вземат всичко в свои ръце", обясни той и допълни, че има агресия на всички нива в обществото.

Шофьорът, заплашен с пистолет на АМ "Хемус", е депутат

Шофьорът, заплашен с пистолет на АМ "Хемус", е депутат

Божанков не смята, че инцидентът е свързан с работата му или с бизнеса на родителите му

"За да се намали агресията по пътищата, ще предложа да се въведат видеорегистратори. С данните от тях ще може да се прави анализ", коментира Божанков.

"Проблемите не могат да се решават, защото полицаите напускат системата, няма кадри, а в същото време се измени законът и частни фирми се занимават с обществения ред. Това е абсурд. Не може посред бял ден да се вадят оръжия. Ние сме в Европа, в 21 век, а не в каубойски филм", добави той.