Отстрани изглежда, че двама души се карат за един стол. Не може съдбата на правителството да зависи от това кой ще оглави МВнР. Външната политика е важна от гледна точка на приоритетите, които този кабинет си постави - Шенген и еврозоната. Кой ще застане начело на МВнР е второстепенен въпрос. Това заяви депутат от ПП-ДБ Божидар Божанов.

Според него е важно е да има правителство. Има договорка за ротация. Всяка промяна от договорката трябва да бъде добре обоснована. Необичайно е да се съчетават постовете на премиер и външен министър, подчерта той.

По отношение на казуса с министъра на електронното управление Александър Йоловски, Божанов посочи, че само веднъж той и Кирил Петков са се виждали с него. Срещата е била в началото на мандата, като двамата са искали да изразят подкрепата си за министъра. По думите му върху Йоловски не е оказван натиск, свързан с обществени поръчки. Депутатът заяви, че ще съдейства на компетентните органи за решаването на случая.

ПП-ДБ очакват плавна ротация

ПП-ДБ очакват плавна ротация

Но държат да вземат МВнР

Народният представител заяви, че Законът за дезинформацията ще действа в две направления - срещу рекламните мрежи и тролските групи. Според него фалшивите новини не трябва да бъдат сваляни, а оборвани с факти.

Божанов коментира и смъртта на руския опозиционер Алексей Навлани. Режимът на Путин уби Навални. Имаше по-рано опит за неговото убийство с химическо оръжие. Няма две мнение какво е режима на Путин. Трябва му се противопоставим по всеки възможен начин, каза още той.

ПП-ДБ със законови мерки срещу дезинформацията

ПП-ДБ със законови мерки срещу дезинформацията

Промени в Закона за електронните съобщения са публикувани за предварително обсъждане