Време е БСП да "приземят кораба" и да се осъзнаят. Фактите са видими. Така регионалният министър в оставка Лиляна Павлова коментира изявленията на БСП за "лунен пейзаж" по магистрала "Тракия".

Тя посочи в тази връзка, че правителството е довършило започнатите три магистрали. "Ремонтирахме пътища, спасихме забатачени от тях, включително и от последния им кабинет - кабинетът "Орешарски" забави магистрали и пътища", коментира Павлова.

Магистралите се превърнали в лунен пейзаж, критикува БСП гордостта на ГЕРБ

Магистралите се превърнали в лунен пейзаж, критикува БСП гордостта на ГЕРБ

Пътуването по тях застрашавало живота на хората

Тя призна, че се отварят дупки през зимата - на старите участъци на пътищата - тези, които не са ремонтирани от много години.

"Тези, които ремонтирахме, са в добро състояние. Ние никога не сме крили проблемите по пътищата. Винаги сме казвали, че трябва да са приоритет и са били наш приоритет и както е видно осигуряваме стотици милиони в рамките на своите години управление, за да можем да поправим включително щетите от техните управления", коментира още Павлова.

По думите ѝ, Пътната агенция по нейно разпореждане е приключила със запълването на отворилите се дупки по магистрала "Тракия", направен е обход и всички стари участъци с отворени дупки са вече отремонтирани.

"По новоремонтираните и новоизградените участъци дупки няма", подчерта Павлова.

Павлова допълни, че по отношение на АМ "Хемус" Пътната агенция избира своите изпълнители с открити обществени поръчки и ясни методики. Според нея твърденията на БСП по отношение на "Хемус" са отново опити за омаскаряване на държавата.

"Очевидно БСП ще залагат на компромати и опити за омаскаряване на опонентите като част от предизборната кампания. Нашата позиция е, че ние ще водим позитивна кампания и това, което ще предлагаме са мерки как да надграждаме", каза още тя.