БСП и ДПС не се разбраха дали заедно да атакуват правителството с вот на недоверие. "Консултациите продължават другата седмица", обяви пред журналисти след срещата съпредседателят на парламентарната група на движението Мустафа Карадайъ и обясни, че сега отделните органи на партията трябва да си вземат сами решенията.

Все пак обаче на днешните разговори се е "родила" идеята вотът на недоверие да не бъде за секторна, а за цялостна политика. "Ние предложихме да искаме вот на недоверие за цялостна политика", обяви Карадайъ.

Под ключ Местан и Радан Кънев си поговориха за зимните политически ветрове

Под ключ Местан и Радан Кънев си поговориха за зимните политически ветрове

От ДПС се питат защо са се заключили в стаята на РБ

"Продължаваме разговорите и консултациите”, коментира и председателят на "БСП Лява България" Михаил Миков. Той обяви, че към предложените от БСП три теми – здравеопазване, сигурност и демография, се прибавя и искане за вот на недоверие за цялостна политика.

"Трябва да има вот на недоверие. Това е работа на опозицията", коментира намеренията за атаки на кабинета премиерът Бойко Борисов в куалорите на парламента. "Не виждам нищо смущаващо или лошо", спокоен е министър-председателят.

Миков: Искаме вот на недоверие, защото България умира

Миков: Искаме вот на недоверие, защото България умира

Търсят подкрепа от ДПС, БДЦ и "Атака"

Според него дори е лошо, ако няма вот на недоверие. "Това би говорило не добре за демокрацията", изтъкна Борисов. По отношение на вече провеждащите се срещи на БСП, които търсят подкрепа за внасяне на вот на недоверие, премиерът посочи - "Приветствам работата и срещите, които се провеждат тук и с радост бих си говорил и аз с тях".