България умира с темпове, с които нито една европейска или африканска страна го прави. Гражданите трудно успяват да живеят нормално с дясната политика на правителството. Хората искат да се промени сегашното състояние на държавата. Те вече трудно свързват двата края.”

Това заяви председателят на БСП Михаил Миков в предаването „Още от деня” по БНТ.  "От левицата още утре започват преговори с две от парламентарните групи – ДПС и БДЦ за искане на вот на недоверие към правителството, като писмо е изпратено и на ПГ на ПП "Атака", заяви лидерът на БСП.

Миков обясни, че една от темите за искането на този вот ще бъде вътрешната сигурност. „Тема, която сериозно притеснява българските граждани - с многобройните убийства и агресията по улицата, която не среща респекта на службите”, посочи лидерът на социалистите и заяви категорично, че служителите в системата на вътрешната сигурност са демотиварани.

"Реформата, която бе направена в сектора през бюджета, е реформа на орязване", каза Миков и подчерта, че видимите резултати са налице.

Председателят на БСП посочи като други теми за искания вот на недоверие проблемите в здравеопазването и демографската криза. "В България дори да си плащаш здравното осигуряване, пак ще трябва или да си доплатиш за здравна помощ или да чакаш за такава. Това е резултатът от реформите на управляващите и министъра на здравеопазването", категоричен бе Михаил Миков.

Той припомни също, че когато се е приемал бюджетът на правителството, не е било прието решението на НС от миналата година за справяне с демографската криза и допълни, че БСП винаги е защитавала интереса на хората и е основната опозиционна сила и алтернатива на това управление.

"Въпреки, че има политически сили, които се представят за опозиционни, единствено левицата остава такава", каза Миков. Според него, БСП печели доверието на хората. Доказателството за това е и, че бивши членове на АБВ, вече започват се връщат в БСП. „Те разбират, че АБВ не представлява интересите на левите хора в България”, допълни Михаил Миков.