Парламентарната група (ПГ) на БСП няма да подкрепи предложението на ГЕРБ Рая Назарян да бъде избрана за председател на 50-ото Народно събрание, съобщиха от пресцентъра на социалистическата партия.

ПГ на "БСП за България" е избрала избра за председател Борислав Гуцанов, за заместник-председател Иван Иванов, за секретари Деян Дечев и Иван Петков.

Драгомир Стойнев ще бъде предложен за заместник-председател на парламента.

ПП-ДБ също няма да подкрепят Рая Назарян за шеф на парламента. Това стана ясно от думите на съпредседателя на коалицията Кирил Петков, цитиран от БНТ. Формациията няма да предлагат друга кандидатура.

Борисов да си поеме отговорността, призова Кирил Петков. "Познаваме добре Рая Назарян и не мислим, че е правилният човек, който трябва да бъде на най-високата позиция в държавата. Твърдо оставаме опозиция. Г-н Борисов трябва да понесе две отговорности за себе си. Първата отговорност е, че не си спази уговорката по време на ротацията и падна правителството. Втората е, че сега е първа политическа сила и нека да си поеме отговорността като стабилна партия, която има лидерски потенциал. Ние ще бъдем ясна опозиция в този парламент. Ще отстояваме проевропейските политики, ще отстояваме антикорупционните политики и се надявам, че нашите избиратели ще върнат своето доверие към нас", каза още той.

"Всички сме мобилизирани. Ясно е, че трябва да работим заедно", заяви от своя страна Николай Денков.

Парламентарната група на ПП-ДБ се събра на среща преди първото заседание на 50-ото Народно събрание, което е насрочено за утре.

Припомняме, че Бойко Борисов пред ПГ на ГЕРБ обяви предложението за Рая Назарян. То още не е внесено официално. Рая Назарян е част от преговорната група на ГЕРБ както за съставяне на правителство от новото 50-то Народно събрание, което се събира утре, така и при провалената ротация в кабинета Денков - Габриел