"Към днешна дата съставяне на правителство не е възможно. Утре ще предложим Рая Назарян за председател на парламента и най-спокойно ще чакаме гласуване. От гласуването ще стане ясно дали изобщо нататък ще продължим да преговаряме". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференция в партийната централа на партията.

Ако държавата беше в добро състояние, щяха да се избият кой да управляват, отбеляза той.

По негови думи от ДПС са се държали отговорно, но още от началото ГЕРБ казали, че само с тях няма да управляват. На срещата с Движението препотвърдили това, което са правили една година заедно с ПП-ДБ - еврозоната, помощта за Украйна, Шенген, дефицитите, социалните плащания, инфраструктура, борба с корупцията, енергетика.

Йотова: На лидерски срещи биха се отзовали повече партии

Йотова: На лидерски срещи биха се отзовали повече партии

Вицепрезидентът призова да се изчака края на преговорния процес

Борисов изтъкна, че за да има правителство с участието на ГЕРБ, то трябва да е стабилно, а не по модела "за 100 дни".

Той заяви, че по време на преговорите са получили популистки искания от останалите партии, които искали само ГЕРБ да поемат отговорност.

"Дори колегите от ПП-ДБ не искат да ни се реваншират за това, че една година с един министър крепихме тази сглобка в името на геостратегическата насоченост на страната", възмути се Борисов.

Според него истинският реванш на ГЕРБ е, ако той самият стане премиер. Но от партията не искали реванш.

Рая Назарян е избрана за народен представител от листата на ГЕРБ-СДС от 24 МИР - София от 48-ото Народно събрание. Избрана е за депутат от листата на ГЕРБ-СДС и в 49-ото и 50-ото Народно събрание.

Тя е адвокат и работи в областта на облигационното, вещното, застрахователното, семейното и наследствено право. Специалист е по извънсъдебно уреждане на търговски и застрахователни спорове.

Тя е и част от преговорния екип на партията по несъстоялата се ротация с ПП-ДБ в изпълнение на споразумението между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ от 6 юни 2023 г.

Преговорите за кабинет ще прескачат препятствие председател на НС

Преговорите за кабинет ще прескачат препятствие председател на НС

ГЕРБ искат правителство на споделената отговорност, ИТН - експертно