От БСП виждат повече неща, които ги събират с "Продължаваме промяната", отколкото да ги разделят. Това стана ясно от коментара пред БНТ на Филип Попов. Борбата с корупцията, съдебната реформа, социалните мерки, икономика, енергетика са сферите, в които има общи идеи.

Комуникацията е много важна, изтъкна червеният депутат, според когото Асен Василев се е поучил от грешките на Кирил Петков

Асен Василев към БСП: Да си кажем какво сме свършили и да продължим напред

Асен Василев към БСП: Да си кажем какво сме свършили и да продължим напред

Нинова оптимист за преговорите

Несъгласие има за политиката спрямо Русия, но по думите на депутата, България трябва да има добър диалог с всички съседи. Властта си слага срок от 6 месеца, защото това е минималният срок да се случат заложените мерки.

Няма пречка министър-председателят да бъде и министър на финансите, смята Филип Попов. Министерство на финансите е в ресора на ПП, но може да го предложат на някой от коалиционните партньори. 

"На тази мъка трябва да се сложи край“ – ГЕРБ внасят вот на недоверие

"На тази мъка трябва да се сложи край“ – ГЕРБ внасят вот на недоверие

Тази глава от българската политика ще е позорна

Според Попов важни са политиките, а не кой ще оглави дадено министерство. Ще бъдат обсъдени имена за различните ведомства, каза социалистът. Всички коалиционни партньори ще участват в обсъждането на министрите.

Този кабинет трябва да продължи, убеден е червеният депутат. Намираме се в тежка криза с война на 300 километра, предупреди Филип Попов, а при едни предсрочни избори следващият парламент ще е тежко фрагментиран.

Попов не е изненадан от антибългарските настроения в Скопие за френското предложение. Трябва да отстояваме националния си интерес, смята той. 

РСМ получи ново френско предложение

РСМ получи ново френско предложение

Предполага се, че отговаря на някои възражения на РСМ за интерпретации на история като част от преговорите за ЕС