БСП излиза на протест. Левицата се обяви срещу скока на цената на водата. В София поскъпването е с 9,5%, Смолян с 4,5%, Пловдив с 2,9%, 3% за Варна.

БСП - София иска да се прекрати концесията на "Софийска вода"

БСП - София иска да се прекрати концесията на "Софийска вода"

Столичните социалисти са против намеренията на КЕВР за ново поскъпване на водата

Поскъпване предстои в Кърджали, Силистра, Русе, Перник, Монтана, Шумен, Сливен, Бургас, Враца, в Ямбол скокът е 20%.Това увеличение не е обосновано, обяви лидерът на социалистите Корнелия Нинова на пресконференция на "Позитано" 20.

На заседанието на КЕВР представителят на БСП няма да участва. Столетницата излиза на протест на 15 декември в 10.30. Нинова призова всеки ощетен да се включи в протеста. Червените застават зад ветото на президента за мораториума за нови медикаменти.

Омбудсманът Мая Манолова поиска от КЕВР да намали цената на водата

Омбудсманът Мая Манолова поиска от КЕВР да намали цената на водата

В Ямбол цената не трябва да скача, но там поскъпва с 20%

Социалистите внасят законодателни изменения за спиране на нелегалния износ на хапчета. БСП категорично подкрепят ветото на президента Румен Радев върху закона за бюджета на НОЗК по темата за мораториума върху вноса на нови молекули.

След разширено заседание на Изпълнителното бюро от БСП утре ще внесат ЗИД на НК, в който става престъпление - квалифицирана контрабанда, чл. 262, ал. 1. - когато през границата на страната са пренесени лекарствени продукти от хуманната медицина в големи размери.

При действащата сега разпоредба, тези случаи се третират като митническо нарушение, но не и престъпление. Затова и хората, които извършват контрабанда на лекарства, не може да бъдат обвинени в престъпление, защото го няма в НК, поясни Нинова.

 БСП започва национална кампания "Здраве за всеки", която включва дискусии в страната за смяна на модела. Моделът е пробит, отсече Корнелия Нинова.