БСП имали вътрешни проблеми и искали да изместят вниманието от тях чрез челен сблъсък с ГЕРБ и Бойко Борисов. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в ефира на Нова телевизия.

За битката за антикорупционния орган Цветан Цветанов захапа левицата, че критикувала старата версия на закона на властта.

Съдебната реформа остава приоритет на управлението, уверява Главчев

Съдебната реформа остава приоритет на управлението, уверява Главчев

Неочаквано спокойно беше първото пленарно заседание, коментира председателят на парламента

"Парламентът трябва да назначава ръководството на звеното, за да може да упражнява и парламентарен контрол", обяснява зам.-председателя на ГЕРБ.

Президентът няма компетентност по Конституция да назначава ръководството на антикорупционния орган, категоричен е Цветанов. БСП си правили ПиАр, за да излезе, че и те били срещу корупцията, казва той. "Със закона се дават гаранции, че органът няма да се ползва за политически цели", категоричен бе зам.-председателя на ГЕРБ. Той подчерта също, че вот на недоверие няма да разклати правителството.

Цветанов лично застава срещу волфрамовата мина във Велинград

Цветанов лично застава срещу волфрамовата мина във Велинград

Ние ще защитим каузата на Велинград, ние ще защитим вашия интерес, декларира Цветанов

Никога не сме искали волфранова мина във Велинград. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в ефира на Нова телевизия.

"Няма да допуснем 42 000 жители на Велинград да пострадат", заяви той. "От мината заетостта ще е около 400 души. Над 3 000 са заетите в туризма като в активния сезон ангажираността се повишава. Освен това част от жителите са заети и със земеделие", обясни Цветанов и добави, че ГЕРБ заемат твърда позиция срещу мината. От думите му стана ясно още, че се полагат максимални усилия да се подобри работата на МВР.

Главсекът Маринов се надява изчезналият Адриан Златков да е жив

Главсекът Маринов се надява изчезналият Адриан Златков да е жив

Към момента няма данни да е направен контакт с близки и приятели на изчезналия Адриан

За изчезналия Адриан Златков бившият силов министър призова за вяра, че случаят ще завърши успешно. За казуса с Виноградец той бе категоричен - "Трябва да се приложи цялата строгост на закона".