От БСП се обявиха категорично против провеждането на Луковмарш. "Няма да допуснем София да стане столица на фашизма в Европа". Това каза лидерът на БСП - София и председател на групата на БСП в СОС Калоян Паргов пред общинските съветници на София.

В декларацията, прочетена от червеният общинар се казва, че България и българските граждани никога не са проявявали търпимост и толерантност към подобни демонстрации на такава мракобесна идеология, каквато е "кафявата чума".

Фандъкова прекрати "Луковмарш" заради чужди неонацисти

Фандъкова прекрати "Луковмарш" заради чужди неонацисти

Информацията е от Интерпол

Доказателство за това е и отбелязването с редица събития през 2018-а на 75-ата годишнина от онзи исторически момент, в който България спасява българските евреи от лагерите на смъртта. Въпреки това у нас вече се подготвя следващият парад на омразата Луковмарш.

"Огромна грешка е Столична община да допусне шествие с участието на поддръжници на личност и идеология, която символизира най-мрачните моменти от европейската история от 20-и век - времена, които в действителност създадоха нуждата от Обединена Европа като гарант катастрофата да не се повтори. Ето защо настояваме кметът на София Йорданка Фандъкова ясно да заяви позицията си по темата "Луковмарш" и да положи необходимите ефективни усилия за възпрепятстване на плановете за провеждане на парада на омразата", се казва в декларацията на БСП, прочетена пред столичните общинари.

Към 500 души се събраха за "Луковмарш", шестват без разрешение

Към 500 души се събраха за "Луковмарш", шестват без разрешение

Всеки бил проверен за лични документи

Левите общински съветници искат Столичният общински съвет да приеме и декларация, в която категорично се противопоставя на провеждането на Луковмарш в столицата и осъжда всички профашистки и националистки прояви на територията на София.