Темата за коалиция или политическо сближаване с ГЕРБ не е актуална. Този въпрос приключи с формирането на управляващото мнозинство, което, като гледам, няма нужда, от подкрепата на БСП, освен там, където се изисква две трети мнозинство.
Това е една псевдотема, която трябва да очертае кръга на "враговете с партиен билет". Това заяви пред БНР предишният председател на БСП Михаил Миков, който е член на Националния съвет на партията.

Атаката на Гергов срещу Нинова била заради отказа ѝ от коалиция с ГЕРБ

Атаката на Гергов срещу Нинова била заради отказа ѝ от коалиция с ГЕРБ

Втората причина за натиска бил стремежът ѝ за промяна в БСП

Припомняме, след избухването скандала ЦУМгейт организаторът на срещата между бизнесмена Сашо Дончев и главния прокурор Сотир Цацаров - Георги Гергов, обяви че е посредничил за коалиция между ГЕРБ и БСП.

Категорично няма настроения за сътрудничество и коалиция с ГЕРБ, подчерта Миков. Според него, въпросът за коалиция с ГЕРБ никъде не се коментира в партията не е и възможно, не е и актуално, не е необходимо, на първо място, според мен, защото става въпрос за различни политики. Тази тема се вади само, за да се посочват с пръст тези, които имат различно мнение от ръководството, смята Миков.

"Едно е да казваш, че си алтернатива и да се тупаш в гърдите до посиняване, съвсем друго е да правиш реална политика, която е различна от тази, която предлагат управляващите", каза Миков.

Спецчасти нахлуха в заведения и заложна къща на брата на БСП депутат
Обновена

Спецчасти нахлуха в заведения и заложна къща на брата на БСП депутат

Русенският депутат Георги Стоилов

Според него на пленума са се изказали мнозина от членовете на БСП, подкрепили госпожа Нинова на Конгреса и сега я подкрепят, със загриженост за партията, включително в контекста на резултатите от последните местни избори и след парламентарните избори.

Според него няма извънредни събития, за да се свиква извънредно заседание на Конгреса по два въпроса, които се знаят като минимум от две-три години. Има нещо различно, това беше тревогата, която беше заявена - и всички тези приказки за атаки, за хора, които не са "за" борба с корупцията, за хора, които са били отстранени от постовете си. И тази тревога е в много партийни членове и членове на Националния съвет, смята Миков.

По думите му, политическите и организационните проблеми на БСП трябва да са на първо място, вместо обсъждането на проекто-бюджета за 2018 г., който е прерогатив на управляващото мнозинство. Защото, ако не се приеме такъв Бюджет, който отразява политиката на управляващото мнозинство, правителството пада, категоричен е Миков. Според него към момента няма такива очаквания.