БСП е против предложението на мнозинството за дистанционно участие в работата на законодателния орган. Това предложение не е според правилата, заяви на брифинг депутатът Александър Симов.

Според правилника на Народното събрание точка в дневния ред се вкарва в началото на заседанието. Освен това Конституцията не разрешава подобно дистанционно участие на депутатите в заседанието.

ГЕРБ имат спешна нужда да приемат бюджета си, заподозря социалистът. С него те не давали на хората, а вземали от тях, според него. Този парламент наистина агонизира, категоричен бе Симов. Случилото се днес доказвало исканията на протестиращите, че оставката на управляващите била наложителна.

Червеният депутат заподозря, че мнозинството ще карантинира опозицията, за да я принуди да участва в заседанията. Днес заседание няма, тъй като нямаше кворум, обясни Георги Свиленски. В зала по думите му се провеждала оперативка на ПГ на ГЕРБ и Обединените патриоти.

Припомняме, на днешното заседание в парламента ДПС обявиха, че другата седмица няма да участват в работата на Народното събрание, ако няма извънредна ситуация, която да налага това и докато не се опровергаят съмнения за присъствията на карантинирани депутати.

ДПС заплаши, че няма да присъства в пленарна зала следващата седмица

ДПС заплаши, че няма да присъства в пленарна зала следващата седмица

Заради погазване на Конституцията и съмнения за депутати с COVID-19