Оставката на Велизар Стоилов не е достатъчна. Кметът Бойко Борисов трябва да поеме моралната отговорност.

Това посочи от името на социалистите в столичния общински съвет Гергана Алексова, цитирана от БНР. 

Това ще бъде начинът поемане на отговорността за корупционния скандал в столичната община.

Гергана Алексова настоя, че кметът Бойко Борисов трябва да подаде оставка или да излезе в отпуск, докато бъдат разсеяни подозренията, че миналогодишният конкурс за автобусни линии е бил предрешен от неговия заместник.

След като Борисов е назначавал заместника си, той и трябва да поеме отговорност за неговите действия, смятат социалистите.

Мнението на Алексова подкрепи и общинският съветник в Столична община от БСП Георги Кадиев: "За мен няма никакво колебание, че тук става въпрос за пирамидална структура, а следващите стъпки трябва да са оставка на кмета на София, оставка на Асен Добранов, шеф на Столичен автотранспорт, задължително анулиране на конкурса от миналата година.

Според Кадиев от записа на търга ясно се разбира директната договорка и абсолютното опорочаване на конкурса.

Държавна агенция "Национална сигурност" има записа от 11 септември и в момента върви тяхната проверка, информира още Кадиев. "Нямаше да изляза тук и да говоря толкова убедено, ако имах и най-малкото съмнение, че той може да е фалшифициран", каза още той.

Припомняме, след като общинските съветници от БСП разпространиха запис от оперативка на Комисията по транспорта в столичната община, вчера заместник-кметът Велизар Стоилов подаде оставка. Кметът Борисов я прие.

Въпреки това Велизар Стоилов обясни, че не се чувства нито виновен, нито гузен, тъй като скандалът не се дължи на реални съмнения за корупционна схема, а е чисто политически и е "удар по столичния кмет".