Тръгваме на избори с цел - борба с бедността, инфлацията и спекулата. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на митинга на социалистите на връх Бузлуджа, съобщиха от пресцентъра на партията.

"Днес ни атакуват и ни провокират и ни питат как можахте да управлявате с дясна партия. Отговорът на този въпрос е тук - на поляната. И го чета в очите на младите семейства, които знаят, че това управление направи детските градини и ясли безплатни. Чета го в очите на младите майки, които знаят, че майчинството в това управление стана от 380 на 710 лева. Чета го в очите на тези млади семейства, които знаят, че заради БСП в това управление плащат по-малко данъци - за едно дете 600 лева, а за две 1200 лв. И знам, че тези млади хора ще ни подкрепят, защото ако БСП продължат, ще имат безплатни лекарства за децата си и безплатни учебници до 12 клас", похвали се тя с постиженията на отиващото си правителство.

Нинова изтъкна, че са осигурени 3.5 млрд. в подкрепа на българските плодове, зеленчуци, мляко и месо, а семейният, малкият, фамилният бизнес знаят, че заради това управление и участието на БСП в него са оцелели през зимата, защото са получили подкрепа за цената на тока.

Тя заяви желание да бъде довършено започнатото, като например да се преизчислят всички пенсии и да се увеличи вдовишката добавка.

Лошата комуникация е сред причините за провала на правителството, според Нинова

Лошата комуникация е сред причините за провала на правителството, според Нинова

Отчете постиженията на левицата в управление и се защити за мандата

"Но ние постигнахме нещо много по-важно. Ще го кажа от тук и на тези, които хулят БСП за отстъпление от идеологията ни. Скъпи другарки и другари ние доказахме за 6 месеца в управление с дясна партия, че социалната държава не е фиксация. Тя е реалност. И "БСП за България" е носител на тази реалност, 22 милиарда лева подкрепа на българския народ. Държавата рамо до рамо до своя народ в трудни изпитания и кризи. Социалната държава вече е реалност и възможност. Подкрепете ни, за да я продължим", посочи Корнелия Нинова.

По думите й освен това са доказали, че неолибералният модел е изчерпан и че държавна собственост не е лоша дума, защото за 6 месеца държавните предприятия били оздравени, започнали да работят на печалба, да плащат дивиденти, да връщат задължения, да трупат активи и да увеличават заплатите на работниците.

"И не е прав президентът Радев като ни порица онзи ден, че оставяме държавата в хаос. Оставяме финансово стабилна, икономически развита и социално ангажирана държава. Друг предизвика хаоса. Онези скрити сили, които видяха заплаха, които видяха заплаха, че ще има справедливост, които видяха заплаха за откраднатите милиони, и които се полакомиха за още милиони. Тези сили се обединиха и свалиха правителството.

Грозното и озлобено лице на мафията поиска реванш срещу крехкото начало на справедливостта. И днес тук и цяла България отново сме пред избори, скъпи българи. Ще продължим ли това, което започнахме или ще се върнем назад", запита риторично лидерът на БСП.

Костадинов: БСП са патерица на „Възраждане“, няма да влязат в следващото НС

Костадинов: БСП са патерица на „Възраждане“, няма да влязат в следващото НС

Той предрече тежки времена на "Позитано" 20

Тя коментира също, че на прага на предсрочните избори се говири за евроатлантическа коалиция и призова гражданите да не се поддават на изкушението на "вълци в овчи кожи". Нинова заяви, че евроатлантическите ценности са само параван за реставрация на ГЕРБ и ДПС на власт.

Тя подчерта още, че войната в Украйна трябва да спре, но решението на конфликта трябва да дойде по пътя на дипломацията. Нинова изтъкна, че БСП искам да спрат санкциите и контрасанкциите, които по думите й съсипват света.

Няма напрежение между БСП и Радев, уверява Свиленски

Няма напрежение между БСП и Радев, уверява Свиленски

БСП се готвили за друг тип тържества на Бузлуджа

"Ние сме тръгнали на тези избори, искайки правова държава и върховенство на закона. Държава, в която има ред и правила и който ги наруши, ще носи истинска отговорност. А това изисква и истинска съдебна система и реформа там. Ние сме партия, която вървим към избори с призив: нека разделението на властите в България вземе връх, нека властите се възпират една друга, не на едноличното управление и не на заличаването на институциите. Ние тръгваме на тези избори с нашите изконни принципи. Искаме икономически развита, социално силна, образована и здрава нация. И такъв народ да гради собствената си съдба - със силите, които има. Защото нашият народ е силен народ", отбеляза Корнелия Нинова.

Тя каза още, че БСП тръгва на избори с тревога за инфлация, за цени, за бедност и за неравенства, както и с цел - борба с бедността, цените, инфлацията и спекулата, в защита на българския гражданин.