Трябва да има писмено коалиционно споразумение с ясни и конкретни политики и едва след това да се определи структура и персонален състав на Министерски съвет.

Това е заявката на лидера на БСП Корнелия Нинова, провела среща с ръководителите на работни групи от "БСП за България", участвали в преговори за правителство.

На среща днес на "Позитано" 20 са обобщили и детайлизирали постигнатото дотук. По време на дискусиите с другите партии е постигнато съгласие по редица въпроси, но остават и такива, които са спорни. По тях предстоят допълнителни разговори и лидерска среща.

Припомняме, че маратонът от срещи по сектори приключи през изминалата събота. Последната тема, по която евентуалните бъдещи коалиционни партньори се видяха бе "Международни отношения". 

ПП очаква да има правителство до Коледа

ПП очаква да има правителство до Коледа

Разговорът за министерски постове нямало да препъне преговорите

Разговори се водиха между победителите на последните избори "Продължаваме промяната", "БСП за България", "Има такъв народ" и "Демократична България". Във формата с онлайн излъчване на живо не се включиха останалите парламентарно представени партии ГЕРБ, ДПС и "Възраждане", които не бяха поканени. 

Междувременно държавният глава Румен Радев свика с указ новоизбраното Народно събрание за конституиране на 3 декември, петък. От тогава започват да текат и срокове за съставяне на правителство от 47-то Народно събрание, третото поред за тази година, което ще се опита да изпълни мандат за формиране на изпълнителна власт. 

Радев свиква НС най-рано идната седмица - партиите се нуждаели от време за диалог

Радев свиква НС най-рано идната седмица - партиите се нуждаели от време за диалог

Две задачи пред парламентарно представените формации вижда президентът