emaxpress
Млади социалисти стартират кампания „За повече толерантност по трибуните".

Инициативата на лявата младеж е във връзка със старта на пролетния полусезон на А Професионална футболна група.

Още в първия кръг на полусезона един срещу друг ще играят вечните съперници Левски и ЦСКА.

Младежите от район Красно село призовават привържениците на Левски и ЦСКА да подкрепят любимите си отбори по време на съботното дерби на стадион „Георги Аспарухов" само с позволените за тази цел средства и като проявят толерантност към всички привърженици на противниковия отбор по трибуните на стадиона, както и извън него.

"Нека заедно да отидем до стадион „Георги Аспарухов", заедно да изгледаме мача и заедно се приберем по домовете си, без да провокираме и създаваме напрежение сред привържениците на противоположния отбор".

Този призив отправи председателят на Младежката организация на БСП в Красно село Симеон Славчев.

"Само така ще докажем, че привържениците на Левски и ЦСКА са европейци, които могат да се забавляват на трибуните, без да нарушават обществения ред и да застрашават сигурността на останалите", допълни той.

Във връзка с кампанията младите социалисти създадоха Фейсбук група „За повече толерантност по трибуните", към която призоваха да се присъединят както привържениците на Левски и ЦСКА, така и на всички българско отбори.

Те пожелаха успех и на двата отбора в съботното дерби и изразиха надежда, че тяхната кампания ще достигне до по-голямата част от феновете.