Градският лидер на БСП в Пловдив Захари Георгиев отказа да коментира официалното регистриране на лявата фракция в БСП, като я нарече "тази групичка около Янаки Стоилов", съобщи радио Пловдив.

По думите на Георгиев, мястото за коментиране на вътрешнопартийни въпроси е конгресът на БСП, който обаче е минал.

По повод бъдещата си работа в Пловдив с лявото крило в БСП лидерът на пловдивските социалисти заяви готовност да работи "с всеки, който има полезни идеи за развитието, както на социалната идея, така и на обществото като цяло." Захари Георгиев припомни, че местната структура "Лява автентичност" е била регистрирана от Градския съвет на БСП в Пловдив още преди две седмици и има за цел предлагането на политики и воденето на дискусии в самата партия.

"Не мисля, че лявото крило в БСП ще доведе до разпилявяне на гласове на местните избори наесен." - подчерта лидерът на пловдивските социалисти.

По повод предупреждението на Янаки Стоилов към Висшия съвет на БСП, че ако партията не изпълни социалната си политика, ще претърпи неуспех на местните избори, Захари Георгиев препоръча да се погледне програмата на правителството "пункт по пункт" и тогава да се направи анализ кое от програмата се изпълнява и кое не.