Някой щял да подслушва БСП и да ги проследява, но те съдят по себе си като бяха на власт. Така премиерът Бойко Борисов коментира по време на брифинга в Министерски съвет критиките от страна на опозицията и жалбата в Конституционния съд на БСП срещу текстове от Закона за електронните съобщения за проследяване на хората под карантина.

Някой от вас да се е чувствал следен с приложение, което е по желание? Да сте чули някой да се чувства следен, да е казал следят ме с това приложение, за карантината, запита Борисов и отчете, че в държави като Русия и Корея това е задължително.

"Сутринта уважаемият колега Зарков го слушах, леле майко. Някой щял да ги подслушва, да ги проследява. Някой го интересувал къде ходят, изтъкна премиерът. Той посочи, че като са били социалистите на власт него са подслушвали и неговите заместници и всички от опозицията. "Цял кръг хора. Те съдят по себе си. Ние това не го правим", изтъкна още премиерът.

БСП нямали нужда от пиар

БСП нямали нужда от пиар

Партията не може да остане без председател, на Зарков не знае дали Корнелия Нинова остава служебен лидер

Той коментира и че по време на управлението на ГЕРБ са платили 6 милиарда и 700 милиона за реактори, за КТБ, а до този момент правителството още не е взимало заем. "Караме с това, което сме спестили", отсече Борисов по отношение на критиките, че държавата не подпомага народа в кризата.

На въпрос дали ще отиде да го изслушат в парламента следващия път, Борисов попита само - "А те сега не слушат ли, не ви ли слушат?". Парламентът бил под карантина, левите искали да се заразят и да заразят свои колеги. Премиерът напомни и че до този момент двама души от ГЕРБ се лекуват. 

Борисов поздрави МВР и Върховна касационна прокуратура за разкриването на извършителите на побоя над журналиста Слави Ангелов. По думите му извършителите били ясни още преди време, но разследващите са искали търпеливо да ги заковат, за да могат да защитят обвинението в съда. Днес ги поздравявам за тази операция, допълни Бойко Борисов.