В Бюджет 2021 не се предлагат решения на най-болезнените въпроси за България - доходи, бедност, неравенства, здравеопазване, икономика и борба с корупцията.

От БСП пресмятат, че от излишък в държавния бюджет само за един месец правителството извежда държавата на над 5 млрд. лева дефицит.

И излиза, че до края на годината управляващите ще изхарчат по 1 700 млрд. лева на месец, без да са обяснили къде ще отидат парите."

Това е наблюдението на членовете на Изпълнителното бюро на БСП, които проведоха днес редовно заседание заедно с народните представители от ПГ на "БСП за България" от Комисията по бюджет и финанси. Актуализацията на бюджета за 2020 г., както и проектобюджетът за 2021г. бе тема на заседанието.

COVID-19 може да убие Бюджет 2021

COVID-19 може да убие Бюджет 2021

Проектобюджетът за 2021-а е може би първият от 2009-та, който не е получил нито един положителен отзив от независими икономисти

Правителството на Борисов е претърпяло пълен провал в бюджетно отношение, а бюджетът 2021 ще ипотекира бъдещето на поколения българи, вкарвайки страната ни в дългова спирала с увеличението на дефицита и дълга.

БСП ще внесе алтернативни предложения за бюджетът за 2021 г.

Епидемиологичната обстановка и справянето на управляващите с кризата бе другата основна тема на заседанието, на което за пореден път бе констатирано, че правителството създава хаос и е изпуснало здравните, социални и икономически мерки. Изпълнителното бюро на БСП за пореден път е категорично, че всички разходи за кризата, касаещи здравето на хората, трябва да се поемат от държавата.

Бюджет 2021 ипотекира бъдещето ни, притеснена Нинова

Бюджет 2021 ипотекира бъдещето ни, притеснена Нинова

Борисов гледал на него като на "всеки лев - спечелен глас"