Опозицията с бойкот на бюджета. Отказа да се регистрира за кворум.

105 депутати се регистрираха за старт на парламента, което не е достатъчно.

Нинова пита кой управлява, докато Симеонов открива тоалетни, а ДПС взима 22 млн.лв.

Нинова пита кой управлява, докато Симеонов открива тоалетни, а ДПС взима 22 млн.лв.

ГЕРБ превърнали най-висшата форма на политика - бюджета, в най-грозната форма за купуване на политическо влияние и политическо спокойствие

Председателят на парламента Цвета Караянчева ще направи втори опит. "Виждам, че сте бодри", пошегува се тя със законотворците в началото на деня.

Снощи до 03.00 часа депутатите гласуваха текстове на второ четене по макрорамката на бюджета за следващата година. Среднощното заседание ядоса опозицията, която днес реши да си го върне на мнозинството.

На втория опит в залата се събра кворум от 123 депутати. Така втори ден се очаква засилена законотворческа дейност на площад "Народно събрание".

НС прие рамката на бюджета

НС прие рамката на бюджета

приходи от 23 515 млрд. лева и разходи от 11 923 млрд. лева

След кратката почивка преди втория опит за събиране на кворум се разигра пореден "пърформанс" - депутатите от "Воля" влязоха с маски на лицата. Това искрено забавлява Цвета Караянчева, която поиска хората на Марешки да обяснят акцията си.

Веселин Марешки излезе на трибуната маскиран. Свали маската на свой риск. Той отново атакува социалиста Иво Христов за скандалното му изказване. 

"Предупредихме, че такова изказване (на депутата от БСП Иво Христов - б.р.), е обидно, недопустимо, цинично, нагло, арогантно изказване на самозабравил се български политик, който няма място в българския парламент и поискахме оставката на този колега. Предупредихме, че ако не се вземат мерки, тази зараза на поквара ще плъзне много бързо", каза Марешки.

Не мина и седмица и бяхме свидетели на изказването на г-н Рашидов. Чухме че не 80% от народа са дебили, което ни даваше шанса да си мислим, че сме от 20-те процента, а целия български народ не става и за чеп за зеле, коментира лидерът на "Воля" изказването на бившия културен министър Вежди Рашидов.

"Воля" са с маска, за да се предпазят от временната умопомрачителност на червения депутат. Заразата не спира до тук", подчерта Марешки и цитира изказванията на Вежди Рашидов и на Слави Трифонов от Лондон. "Представете си, че ми падне пердето и кажа , че всички вие сте дебили, дали ще ми го простите", ядоса се лидерът на Воля. Той отново поиска подобно поведение да бъде осъдено и да се търси възмездие за честта и достойнството на българските граждани.

Марешки пита кои са дебилите

Марешки пита кои са дебилите

Ние уважаваме всеки един българско гражданин, подчерта той

"Призовавам всеки един буден български гражданин да се противопостави на всички тези сигнали, защото така пробват до къде ще изтърпим ние. Изтърпели сме брутални изнасилвания, грабежи, малтретиране по време на робството. Много неща сме изтърпели, ще изтърпим и поредните дебили, които се упражняват на наш гръб.
Да не им даваме да стигат до крайност - българите да станат роби в собствената си държава. Да събудим гордостта, родолюбието на българина и да извлечем тази пасмина, която ограбваше българския народ", призова Марешки.

Бизнесменът се надява да се излекуват тези вредни практики в парламента.

Червеният депутат Драгомир Стойнев се ядоса, че Караянчева е допуснала този цирк. "Вие имате кворум благодарение на "Воля", захапа я той. Според него по този начин се принизявали българските институции. "Това не е пазара, не е аптеката", каза още Стойнев.