Депутатите от БСП официално внесоха в деловодството на парламента искането за оставката на заместник-председателя на парламента Емил Христов. Повод е случаят с недопуснатите в сградата на законодателя хора с увреждания.

Според Антон Кутев от Левицата действията на Христов показвали цялостната политика на управляващите. Нищо не се е променило за тази една година, отчете червеният депутат. Исканията на хората с увреждания били едни и същи от години и за тях нямало промяна.

Не пуснаха майките с черни балони и тениски в парламента

Не пуснаха майките с черни балони и тениски в парламента

Те имаха среща с депутатите социалисти

Социалистите отново осъдиха поведението на Емил Христов. С действията си смятат, че ще подтикнат управляващите да свършат някаква работа. Трябват спешни мерки, отсече Кутев. Надявам се сега да има реакция, допълни той. Социалистът призна, че Емил Христов не разбрал какво става.

Няма кой в НС да чуе майките с черни балони на площада
Обновена

Няма кой в НС да чуе майките с черни балони на площада

5-ти национален протест на родителите на деца с увреждания

Припомняме, още във вторник, 25 април, от БСП заявиха, че ще искат оставката на Христов. Мотивът на БСП, представен от депутата Георги Свиленски след заседанието на ИБ на партията беше: "Ако тези хора в държавната администрация не могат да се справят и да управляват държавата, а имат заблуждението, че могат, нека се оттеглят и да освободят постовете". Няма как да искаме да бъдем достойни членове на Европа, ако корупцията е навсякъде в държавата, заяви Свиленски.

ГЕРБ отказват участие в измисления скандал с Емил Христов

ГЕРБ отказват участие в измисления скандал с Емил Христов

БСП искали да изместят фокуса от успехите им и да попаднат в новините

В отговор от ГЕРБ заявиха, че отказват да участват "в поредния измислен скандал на БСП". От партията заявиха, че заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов вече се е извинил за неудобството, причинено на майките на децата с увреждания. Според съпартийците му, спекулация е, че те умишлено не са допуснати в парламента.